• 04 June 2022, Saturday 11:56
SercanErgin

Sercan Ergin

50 yıl önceki futbolla şimdiki futbol arasında çok fark var (6)

Merhaba Milas Önder Gazetesi Santra Köşesi okurları. Bugün sizlere köşemde, 5 günden beri devam etmekte olan “50 yıl öncesi futbolla 50 yıl sonrası futbol arasında çok fark var” yazı dizisinin sonuncusunu kaleme alıyorum. Köşe yazımda malum 50 yıl önceki imkansızlıkları dile getirmiştim. Bu yazımda da, günümüzdeki imkanları kaleme alıyorum. Günümüzdeki yeni nesil çocuklarımız, gerçekten çok şanslılar. Bizim zamanımızda, bizler yaşındaki insanlar hep imkansızlıklarla mücadele ettiler. Günümüzdeki çocuklarımız gözlerini dünyaya açtıklarında televizyon, internet, radyo her türlü imkanlarla yaşamlarına başlıyorlar. Eskiden ne radyo vardı, ne de televizyon vardı, ne de akıllı telefonlar.

Eskiden futbol bu kadar tempolu oynanmıyordu. Eskiden donanımlı futbol hocaları yoktu. Takımların başında; yönetim kurulunda yöneticilik yapan, futbolu birazcık bilen insanlar takımın başında sahaya çıkardı. Günümüze baktığımızda yeni nesil çocuklarını kültürlü aile bireyleri eğitiyorlar. Eski insanlar maddi ve manevi zorluklar içerisinde yaşadığı için çok zor koşullarda yaşamlarını sürdürürlerdi. Günümüzde televizyonların akıcı programları, Türkiye’de kültür seviyesinin yükselmesi, insanlarımızın inanılmaz kendilerini eğitmeleri nedeniyle kültür seviyesi çok yükseldi. “Eskiden mi futbol daha iyiydi? Günümüzde mi?” diye bana sormak isterseniz; tabi ki günümüzde… Kültür seviyesi üst düzey oldu. Yeni nesil çocuklarını anneler ve babalar çok iyi eğiterek çocukların gelişmesinde büyük katkıları bulunuyor. Biz büyükler olarak Tanrı’nın izni ile bugünlere gördüğümüz için şanslıyız. Herkese sağlıklı, huzurlu günler diliyorum.

 

-SON-


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık