• 16 June 2022, Thursday 9:07
SercanErgin

Sercan Ergin

Alt yapı sporcularının geleceği parlak (2)

Bundan önceki alt yapı takımlarımız için yazdığım yazıların arkasındayım. Günümüz alt yapı sporcuları gerçekten çok yetenekli. Minik sporcular küçük yaşlarına rağmen saha içerisinde geçiş oyunlarında çok akıllı ve çok yetenekliler.

Spor severlerin bildiği üzere alt yapılarda U11ve U12 takımları sahada 8 kişi olarak oynuyor. Minik sporcular defanstan atak yapmak için çıkışlarında, rakip yarı alana ayak içi ve ters vuruşlarla top taşıyarak arkadan bence iyi oyun kuruyor.  Minik sporcuları seyrederken inanın her spor sever keyif almaktadır. Takımlarda yer alan sporcular birbirleriyle oyun kurmada inanılmaz akıllı işler yapıyor. Samimiyetime inanın alt yapılarda futbol oynayan çocuklarımız hocalarının öğrettiklerini harfiyen yerine getiriyor. Alt yapı takımlarını izlerken büyük keyif alıyorum. Minik sporcular sahada ikili mücadelelerde vücutlarını çok iyi kullanmaktadırlar. Sporcular oyun sıkıştığında  üçgenli paslarla oyunu rakip yarı alana aktarıyor. Bazı amatör kümede yer alan büyük sporcuların bile düşünemediği top alışverişini çok zekice yapan minik sporcular; teknik, becerileri ve oyun zekalarıyla her spor severin beğenisini  kazanıyor. Alt yapıda futbol oynayan minik sporcuların çoğunun bence geleceği parlak.

 

 

DEVAM EDECEK 3

 


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık