• 28 July 2017, Friday 20:29
CelalDurgun

Celal Durgun

Karyalı Sanatçı Ayşe Anıl ile Söyleşi (2)

C.D: Umduğunuzu buldunuz mu? Muğla sizi sahiplendi mi?

A.A: Yüksek sayıda izleyici ve sanatsevere ulaştık. Sergi amacına ulaştı. Muğla’da sergi açmış olmak benim için çok keyifliydi, çok mutlu oldum. Umduğumun da üzerinde ilgi gördüm. Sergi fikrinin ortaya çıktığı günden itibaren ilgilendiler. Muğlalı gazeteciler haber yaptılar. Menteşe Belediye Başkanımız Sayın Bahattin GÜMÜŞ’ü ziyaret ettiğimde, birçok telefon aldığını söyledi sergi için, övgüler ve beğeniler olağanüstü demişti. Ayrıca Muğla’ya böyle bir sergi getirdikleri için Başkanımıza memnuniyetlerini bildirmişler. Sergimiz Menteşe Belediyesi, Menteşe Kent Konseyi ve MUSANDER işbirliği ile gerçekleşti. Menteşe Belediyesi birimlerine özverili çalışmalarından dolayı çok teşekkür ederim. Menteşe Belediyesi, Serginin tüm bütçesini karşıladı (yeme, içme, konaklama, kargo, ulaşım vb). Menteşe Belediye Başkanı Sayın Bahattin GÜMÜŞ’e çok teşekkür ederim. Çok keyifli bir Muğla Sergisi yaşadım.

 

C.D: Satın alınan eserlerinizin adı ve sayısı hakkında bilgi verir misiniz?

A.A: Ben, eserlerimin satın alınmasından çok, görülmesini, sergilerimin gezilmesini, mümkün olduğunca daha çok sanatseverlerle buluşmasını tercih ediyorum. Bu sergimde de satış oldu. 6 yapıtım satıldı. Milas, Karya ve İstanbul temalı resimler satıldı.

 

C.D: Muğla sergileriniz sürecek mi?

A.A: Muğla Sergilerinin sürmesi için teklifler aldım, ama hemen değil daha sonra değerlendireceğim. Zaman, mekân, esin ve gerekli hazırlıklar olduktan sonra neden olmasın? Muğla gerçekten güzel, sessiz, sakin, insanları saygılı, temiz, şirin, sanat’a ve sanatçıya sahip çıkan bir kenttir. Muğla’ya gelmek beni hep heyecanlandırmıştır.

 

C.D: Muğlalı sanatçılarla tanıştınız mı? Ortak çalışmalar yapacak mısınız?

A.A: Muğla’da birçok sanatçı ile tanıştım, sağ olsunlar sergime geldiler, çok teşekkür ederim. Ortak çalışmalar için konuşma olmadı ama neden olmasın, birlikten kuvvet doğar, yapabiliriz. Ben bu konuda gelecek tekliflere “hayır” demem. Önemli olan Muğla’ya hizmetse, Muğla’yı sanat kenti haline getirmekse, ben varım.

 

C.D: Gelecekle ilgili projeleriniz nelerdir?

A.A: Şu an çok yoğunum, yurtdışı ve yurtiçi sergileri, çalıştaylar ve Bodrum sergisi için elimde özel çalışma var. Büyük çalışmalara hazırlanıyorum. Haziran ortası Kastamonu’da, 15 Haziran’da Anemas/İstanbul’da Karma Resim sergisinde, 11 Tem-muz’da sergi açılışı ve çalıştay için Sakız adasındaydım. Ağustos’ta Fransa’da 8 günlük eğitime katılacağım. Eylül ayında Bodrum Dibekli Han’da, Kasım ayında İstanbul Arkeopera’da kişisel sergilerim olacak. Ayrıca, Aralık’ta Gravür gurup sergimiz yapılacak.

 

C.D: Eklemek istediğiniz bir husus var mı?

A.A: Muğla sergisi için önce Sayın Edebiyatçı, eğitimci şair Hamdi TOPÇUOĞLU’na, Menteşe Belediye Başkanı Sayın Bahattin GÜMÜŞ’e ve Belediye çalışanlarına, MUSANDER Başkanı Sayın Sadettin ÖZBEK’e ve Selahattin SAPMAZ’a, Kent Konseyimize, arkadaşlarıma, yakınlarıma, aileme, Muğlalı sanatseverlere, Sekibaşı Hamamı görevlisi Bülent ÇEKİÇ’e, Muğla basınına, özellikle Devrim gazetesi sahibi Sayın Ünal TÜRKEŞ’e, Yatağan ADD Başkanı Sayın Turgay MUTLU’ya, Muğlalı Sanatçılara, Muğla Sıtkı KOÇMAN Üniversitesi’ne, Yalçın Otel’e çok teşekkür ederim, herkese esenlikler diliyorum. Ayrıca Gravüresim hocam Sevgili Ayşe Erte’ye, sergilerimde beni yalnız bırakmayan sanatçı dostlarıma, aileme en içten teşekkürlerimi sunuyorum. Bir dahaki Muğla Sergimizde buluşmak üzere diyorum, Sevgiler. Ayrıca bu röportaj için size teşekkür ederim. Destekleriniz için de.

C.D: Ben teşekkür ediyorum. Siz, bizim gururumuzsunuz. Milas’ın, Muğla’nın, daha doğrusu Türkiye’nin adını dünyaya duyuruyorsunuz. Sanatınızla, yapıtlarınızla ölmez eserlere imza atıyorsunuz. Size sanat dolu güzel günler diliyorum...

                                    BİTTİ


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık