• 07 November 2019, Thursday 8:26
CelalDurgun

Celal Durgun

ZEYTİN HASAT ŞENLİĞİ VE “DENSİZLİK”

 İlçemizde düzenlenen zeytin hasat şenliğinin altıncısını yaşadık. Zeytin üreticiler, zeytinlerini; Zeytinyağı satıcıları zeytinyağlarını halkla buluşturdular. Kimimiz zeytin, kimimiz zeytinyağı satın aldık. Kimimiz merak ettiklerimizi sorduk. Zeytin uzmanlarından, zeytinyağı ustalarından bilgiler aldık. Söyleşilerini dinledik. Doğru bildiğimiz yanlışlarımızı düzelttik.             

*** Önceki şenliklerden alışık olduğumuz müzik gösterisi bu kez yapılmadı.  Sebep, “Barış Pınar'ı” harekatiydi. Doğru bir karar mıydı? “Evet” doğru bir karardı. Şehit haberlerinin geldiği günlerde, “şenlik” yapmak amacı gölgede bırakırdı. “Zeytin Hasat Şenliği” komitesinin aldığı bu kararı alkışladım.           

*** Ancak 6.'sı düzenlenen şenlikte, akla ziyan “şenlikler” de yaşandı! “Tene tane lezzet, damla damla sağlık” “yara” aldı. Örneğin; Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Zeytin Hasat Şenliğine davet edilmemiş, daha doğrusu davette “kusur” işlenmiş! Milas Belediyesi'nin ücret almadan kuracağı ses ve sahne düzeni, ücret karşılığı başkalarına kurdurulmuş!   Zeytin'in başkenti Milas'ta düzenlenen “Zeytin Hasat Şenliği”nde, Belediye Başkanı Muhammet Tokat konuşturulmadı!             

*** Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli telefonla konuştu. Milletvekillerimiz konuştu. Valimiz konuştu. Kaymakamımız konuştu. İyi ki konuşturuldular. Konuşanlar; Güzel dileklerde bulundular. Hoş şeyler söylediler. Umarım sözlerini tutarlar. Fakat; Muhammet Tokat'a söz verilmedi!             

*** Akıl dışı, mantık dışı, edep dışı, nezaket dışı bu densizliği kim yaptıysa; Kim ya da kimler bu “ayıba” ortak olduysa: Kim ya da kimler bu “oyun”da rol aldıysa; Kim ya da kimler bu “çirkinliğe” göz yumduysa; Kim ya da kimler festivale “siyaset” bulaştırdıysa; Kim ya da kimler “şenliğimizi” çirkinleştirdiyse; Kim ya da kimler barışın, kardeşliğin, sağlığın simgesi zeytin şenliğine “kara” bulaştırdıysa; Sevgiyi, saygıyı, hoşgörüyü, anlayışı yok ettiyse; Şenliğimizin havasını bozduysa; Ona “yazıklar” olsun. Ona, hesap sormayanlara da “yazıklar” olsun.           

*** Muhammet Tokat'ı sevmek zorunda değilsin. CHP'den de haz etmeyebilirsin. Ancak, Muhammet Tokat'ın seçilmiş Belediye Başkanı olduğunu kabul edeceksin. Festivalin başarısı için Belediye'nin olanaklarını seferber ettiğini göreceksin. Protokol'de yer aldığını bileceksin. Ev sahibi olduğunu unutmayacaksın. Bu tür etkinliklerde particilik değil, tanıtım öne çıkarılır. Siyaset değil, üretim, pazarlama konuşulur. Bütün partiler, sivil toplum örgütleri, gazeteciler, köşe yazarları el ele, kafa kafaya verir. “Ben” değil “Biz” olunur. Misafirler ağırlanır. Siyaset unutulur.             

*** Bu “densizlik” Muhammet Tokat'a değil, Milas'ta yaşayan AKP'li, CHP'li, MHP'li, İP'li, VP'li, SP'li, ÖDP'li tüm yurttaşlara yapılmıştır. Saygıdan, nezaketten, kibarlıktan, hoşgörüden çok uzaktır. Kışkırtıcı, karıştırıcı, provakatör özellikler taşımaktadır. Milas'taki iç barışı bozmaya yöneliktir. Masumiyet değil, “hainlik” doludur. Bu nedenle; Olay geçiştirilmemeli, hafife alınmamalı, unutturulmamalıdır. Sebep olan ya da olanlar kimse; bulunmalı ve hesap sorulmalıdır.  

NOT: Milas Belediye Meclis Üyeleri'nin ortak açıklaması ile AKP'li Meclis Üyesi Hürol Önder'in olayla ilgili sözlerini önemli bulduğumu belirtiyorum.              


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık