• 07 April 2016, Thursday 19:27
CelalDurgun

Celal Durgun

“Şu Çılgın Gençler”

‘sözün özü’ - Celal DURGUN / [email protected]

Çılgın gençlerden, TGB eski Başkanı Adnan Türkkan anlatıyor.

“Miting hazırlık toplantılarından birini Tuncay Özkan’ın başında bulunduğu Kanaltürk televizyonunda yapıyorduk. Toplantıda bir arkadaşımız, 14 Nisan tarihinin sınavlarla çakıştığını, dolayısıyla üniversite öğrencilerinin katılımı açısından sorun olabileceğini anlattı. Mitingin birkaç hafta ertelenmesini istedi. Ve ardından hararetli konuşmalar başladı. ‘Bu son şansımız, Atatürk’ün koltuğu da karşı devrimin eline geçerse Cumhuriyet devriminin sonu olur’ denildi. Hemfikirdik. Ama sınavlarla miting gününün çakışması öğrencilerin katılımını azaltacaktı. Tartışma sürerken, yan odadan 12 Eylül’ü eleştiren filmleriyle tanıdığımız bir sinema yönetmeni toplantı masasının yanına geldi. Kendi şiveli üslubuyla ‘Yahu bu öğrenciler devrim yapacak ama ah şu sınavlar olmasa… Bakın gençler bu son fırsat!’ dedi. Bu sözün sahibi o zamanlar sadece yönetmenliği ile tanıdığımız Sırrı Süreyya Önder’di. Cumhuriyetçi Sırrı’dan, Öcalan’ın sözcüsü Sırrı’ya değişiminin hızını bugünden bakınca görüyoruz.”(*)

***               ***               ***

TGB kurucularından Zafer Tezci anlatıyor:

“Koruma görevlileri üstümüzü aradı. Az sonra Hüseyin Çelik beyefendi ve beraberindekiler de salona teşrif ettiler. İsimlerimizi sordu, söyledik. Kurtuluş, Devrim, Zafer.

Gayet efendi bir şekilde şunları söyledik.

“Tarih bize göstermiştir ki, gençliği karşısına alarak siyaset yapanlar hep yıkılmıştır. Bakınız 15. yüzyılda başlayan gençlik isyanı sonuçlarına; Osmanlı’nın toprak sistemi değişti, eğitim sistemi değişti, yönetim sistemi değişti. Osmanlı ülkesi tamamen değişti ve Cumhuriyet kuruldu. Cumhuriyet’in ilk yılları devrimci hükümetlerle işbirliği şeklinde ilerledi. Ne zaman ki karşıdevrimciler yeniden harekete geçti, sokaklara ilk çıkan, ilk şehit veren, ilk itiraz eden yine gençlik olmuştur. Bu sebeple siz de icraatlarınıza dikkat edin. Bu dostça söylenmiş sözleri dikkate alın. Gençlik yokmuş gibi davranmayın, buradayız, karşınızdayız… Beyefendi bizi Meclis’te hünkârbeğendi yemeye davet etti, biz de kendisini öğrenci evinde makarna, çorbaya davet ettik, fakat ne o geldi ne biz gittik.”

***               ***               ***

TGB Eski İl Başkanı Efe Barbaros anlatıyor: “Emrullah Uslu, köşesinde yalan bilgilerle yurtseverlere saldırma görevi üstlenmişti. Utku Reyhan arkadaşımızın yaratıcı ve mizah içeren fikirlerini Ankara kadroları yakından bilirdi. İşte bu fikirlerden biri Nazlı Türkmen arkadaşımızın da soğukkanlılıkla kendini TGB itirafçısı gibi tanıtmasıyla birleşince, Emrullah’ı kekleme planı hayata geçmiş oldu. E-posta ve telefon üzerinden yapılan görüşmelerde, Süheyl Batum’la CHP Genel Merkezi’nde 3 kez toplantı yaptığımızdan (tarif ettiğimiz yerde gerçekte lavabolar vardı) kendisinin otobüsleri tutmamızda yardımcı olduğunu, Erzurum dönüşü aramızdaki konuşmalardan, söylediğimiz türkülere pekçok yanlış bilgi yazması için verilmişti. Emrullah’ın çapının tahminimizden de küçük olduğunu görmemiz ise 12 Şubat 2011’de, TGB GGYK’sının yapılacağı günün sabahı, gazetedeki köşesine tüm söylediklerimizi taşımasıyla oldu. Hatta hızını alamayan Emrullah, sözde CHP kaynaklarına da el atmış, Süheyl Batum’un TGB yardımıyla CHP’de darbe yapmak istediğini bile yazmıştı.Telefonda itirafçı ile konuşacağını zannederken karşısında İlker Yücel’i bulması ve onlarca arkadaşımızdan “Dan-kek” sloganını duymasıyla planımız başarıyla tamamlandı.”

***               ***               ***

Daha neler var neler.

Siz en iyisi “Şu Çılgın Gençler” kitabını tükenmeden alın.

Eşinize-dostunuza önerin.

Bu gençler 10 yılda neleri başarmışlar görün.

Umutlanacaksınız, güzel günlerin geleceğine inanacaksınız.

Gençlerimizle gurur duyacaksınız.


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık