• 08 March 2023, Wednesday 12:53
MehmetOğultürk

Mehmet Oğultürk

DİYABET YA DA ŞEKER HASTALIĞI

Telefonumda ne zaman google programına girsem, karşıma bir sürü reklam çıkıyor. Bu reklamlarda da ya bir meyve ya bir çiçek veya sebze resminin altına, Diyabete (şeker hastalığına) son, mucize ilaç bulundu diye yazıyorlar. Sonra da, gerçek mi sahte mi olduğu bilinmeyen bir beyaz önlüklü doktor kılıklı bir Profesör resmini basıyorlar. Bu profesörlerin kendilerinden başka kimseye röportaj vermediklerini özellikle belirtiyorlar. Sonra da şeker(diyabet) hastalığının insan ömrünü nasıl kısalttığını anlatıp, bu profesöre başvuranların bir hafta on gün içinde şekerden(diyabet) temelli kurtulduklarını yazıyorlar. Ardından da şekerin( diyabetin) insan vücudunda ne gibi hasarlar bıraktığını anlatıyorlar. Eczanelerde satılan ve “Metformin” etken maddeli ilaçların hiçbir işe yaramadığını söylüyorlar. Hastalığın belirtilerini sayfalarca yazıyorlar. Önce böbrekleri iflas ettirdiğini, gözleri kör ettiğini, ayaklarda onulmaz yaralar açtığını, damarları tıkayarak kalp krizlerine yol açtığını hikâye ediyorlar. En sonunda da ilaçlarını kullananların övgü dolu mektuplarını yayınlıyorlar.

Söylediklerinin hemen hemen hepsi doğru olabilir. Ancak Devletin ruhsat verip, milyarlarca dolar ödeme yaptığı ilaçları yok sayıyorlar. Özellikle Metformin etken maddeli ilaçların yarardan çok zarar verdiğini belirtmeyi de ihmal etmiyorlar. En sonunda da baklayı ağızlarından çıkarıp hocanın ürettiği ilaç stoklarının sınırlı olduğunu, bu ilaçların eczanelerde satılmadığını, ilaç firmalarının yüksek bedeller istediğini söyleyerek sipariş formları sunuyorlar.

Yüce Devletimiz ve Sağlık Bakanlığımız da seyrediyor. Eğer söyledikleri doğruysa, gerçekten şeker (diyabet) hastalığını sonlandırıyorsa, Devlet neden bu ilacı ruhsatlandırıp hastaların istifadesine sunmuyor? Neden herkesin kolayca bu ilaca ulaşmasını sağlamıyor? İnsilün ve Metformin için ilaç firmalarına neden milyarlarca dolar para ödüyor?  Bu kadar parayı sokağa neden atıyor?

Şayet, reklamı yapılan ilaç uyduruk kocakarı ilacıysa, neden bu tür reklam ve propagandalara izin veriyorlar? Halkın kandırılmasına ve dolandırılmasına neden göz yumuyorlar? Bir gencin tveetini görür görmez, polis gönderiyorlar da bu sahtekârları neden yakalayıp cezalandırmıyorlar? Bu tür reklamları neden yasaklamıyorlar? Bir bilen varsa söylesin bize. 07.03.2023


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık