• 20 April 2021, Tuesday 10:26
MehmetOğultürk

Mehmet Oğultürk

BİR ÇAM AĞACININ ÇIĞLIĞINI DÜN ÇOK YAKINDAN DUYDUM

Ben bir çam ağacıyım. İkiz Köyün doğusundaki, batısındaki tepelerde kardeşlerimle birlikte  huzur ve güven içinde yaşıyorduk. Dallarımızın altında kuşları kurtları, böcekleri, çakalları, tilkileri, kaplumbağaları, en çok da domuzları barındırıyorduk. Havaya saldığımız oksijenle tüm insanların ve hayvanların Akciğerlerini oksijenle  dolduruyorduk.  Onların sağlıklı ve uzun ömürlü olmalarına katkı sağlıyorduk. Hele insanlara yaptığımız iyiliklerin haddi hesabı yoktu. Yaşadıkları evlerin pencerelerini, kapılarını, çatılarını kapatıyorduk. Onları sıcaklardan ve soğuklardan koruyorduk. Kendimizi feda edip tencerelerinin altında ve sobalarının içinde yanarak hem yemeklerini pişiriyorduk, hem de  sıcacık bir odada uyumalarını sağlıyorduk. İnsanlar hariç tüm canlılardan sevgi ve saygı görüyorduk. Hiç birinden bu güne kadar bir kötülük görmemiştik.

 Ama şu insanlar yok mu? Onlar çok nankördürler. Daha dün üzerimize işaretler koyup numaralar vermeye başladılar. Bir müddet sonra da dozerlerle, dinamitlerle, testerelerle  bizlere saldırıp, köklerimizi salıp birlikte yaşadığımız toprak anadan bizi ayıracaklar ve soyumuzu yok edecekler.

Bu yüzden rüyalarımızda karabasanlar görüp, kan ter içinde aniden yataklarımızdan fırlıyoruz. Gerçi bazı insanlar, 80 yaşlarında nineler, dedeler ellerinde bastonlarla bizim yanımızda durup yaşamamız için çabalıyorlar. Ancak onların sayısı o kadar az ki. Güçleri bizleri korumaya yetmiyor. Yine de onlara minnettarız. Biliyoruz ki onların gücü ve enerjisi bizleri kurtaramayacak. Önünde sonunda yok edileceğiz. Bizim yokluğumuzda dünyayı, yokluklar, açlıklar, sıcaklıklar, susuzluklar ve dolayısıyla felaketler saracak. Dünyanın iklimi de düzeni de bozulacak. Hem insanlar, hem de hayvanlar yiyecek bir şeye, içecek bir damla suya  hasret kalacaklar. Daha şimdiden, zeytin, incir, erik, elma ve kayısı gibi kardeşlerimiz hastalanıp nesillerini devam ettirecek tohumlarını üretemiyorlar. Yarınını düşünmeyen insanlar altımızdaki kömürü almak için her türlü melaneti ve felaketi göze alıyorlar. Dertleri varsa yoksa KÖMÜR ve PARA. Bu  yüzden, kıyamet günü daha öne alınacak. Çok pişman olacaklar ama iş işten geçmiş olacak. Keşke diye başlayan cümleler bir işe yaramayacak.

İkiz Köy dağlarında yaşayan bir çam ağacıyım ben. Kaz Dağlarında, Kirazlı yaylada yaşayan kardeşlerimiz gibi bir gün kurtulacağımız hayaliyle gece gündüz ayakta durmaya çalışıyoruz. Haberiniz olsun sevgili ormancılar ve doğa severler!

 Ey zalim insanlar, bizleri katledip doğa katili olmayın, çığlığımızı duyun. Bizim neslimiz tükenirse, bir gün mutlaka sizinki de tükenir. 

 


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık