• 31 January 2024, Wednesday 10:03
MehmetOğultürk

Mehmet Oğultürk

AHMET ARAS

CHP,  Bodrum Belediye Başkanı Sayın Ahmet ARAS’ı, Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak gösterdi.  Oysa kendisi Bodrum Belediye Başkanlığı için adaylık başvurusu yapmıştı.  Bodrum için yeniden aday gösterileceği beklenirken Muğla Büyükşehir’e aday olması bizim için gerçekten sürpriz oldu.  Eğer seçilirse, Muğla’ya en iyi hizmeti vereceğinden, hiçbir ayrım yapmaksızın tüm ilçelerin sorunlarıyla yakından ilgileneceğinden kimsenin kuşkusu olmasın. Çünkü O, 1283 no.lu en büyük Harbiyelinin oturduğu sıralara oturmuş ve oradan feyiz alarak gelmiştir. Yıllarca şerefli Türk Ordusunda subaylık yapmış, yarbay rütbesiyle emekli olduktan sonra, doğup büyüdüğü Bodrum’a yararlı olabilmek için Büyük Atatürk’ün Partisine (CHP kaydolmuştur. Beş yıldır elinden geldiğince Bodrumluların sorunlarını çözmeye  çalışmaktadır.

Ne var ki, Bodrumlu olmayıp, tatillerini daha çok Bodrum da geçirenlerin eleştirilerine maruz kalmıştır. Altyapının bozuk, yetersiz, yolların sokakların düzensiz olmasına, çeşmelerinden suların akmamasına bir çare bulamamış olmakla suçlanmaktadır. Nitekim, bir Tv. programında, Sayın Hüsnü Mahalli tarafından kıyasıya eleştirilmiş ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlık adaylığı uygun görülmemiştir. “Bodrumda kimse kendisinden memnun değildir. Bodrum’un sorunlarını çözdü mü ki, Büyükşehir’e aday gösterilmiştir? CHP burada çok yanlış yapmıştır” demiştir.  Bu kişiye gel Bodrum Belediye başkanı sen ol da sorunlarını çöz bakalım deseniz gelir mi? Dışarıdan gazel okuması kolaydır. Sayın Aras ne ile suçlanıyor? Mal varlığı mı artmıştır? Çalıp çırpmış mıdır? Rüşvet mi almıştır. Yurtdışında milyon dolarları,  malikâneleri mi vardır? Neymiş efendim yollar bozukmuş, sular akmıyormuş, alt yapı düzensizmiş.

Bodrum,  Muğla’nın nüfusu en küçük ilçelerinden biriyken birden 200.000 bini bulmuş ve en büyük ilçesi oluvermiştir. Dağı taşı villalar, yazlıklar, oteller ile dolmuş ve halen dolmaya devam etmektedir. Bu kadar geniş bir alana hizmet götürmek kolay mıdır? Merkezi hükümet, tıpkı Ankara İstanbul belediyeleri gibi Muğla Büyükşehir Belediyesinin de, Bodrum Belediyesinin de başarısız olması ve halkın gözünden düşmesi için elinden geleni yapmıştır ve de yapmaktadır. Hele yaz ayları birkaç milyonu aşan insan topluluğuna hizmet götürmek hiç de kolay değildir. İller Bankasından ayrılan pay iki yüz bin kişiliktir. Merak ediyorum, Sayın Hüsnü Mahalli nüfusunu Bodrum’a aldırmış mıdır?

Bodrum’un, Çamköy’deki su kuyularının kuruma riski, akademik raporlarla tespit edilmiş olan Akbelen ormanı yok edilirken, Sayın Hüsnü Mahalli Televizyonlara çıkıp birkaç laf etmiş midir? Ya da bir makale yazmış mıdır?  Bodrum’deki villalarda havuzlar nasıl doluyor, çimler nasıl sulanıyor, duşlar nasıl alınıyor araştırmış mıdır? Yaz aylarını Bodrum’da geçiren ve nüfusları, İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük şehirlerde olan anlı şanlı zenginlerden, sanatçılardan, lüks villa sahiplerinden Akbelen’nin yok olmaması ve Bodrumun susuz kalmaması için, orada adeta savaşan, gözlerine biber gazı sıkılan,  kalkan darbeleri ile yerlere serilen, sürüklenen, coplanan bir avuç köylüye kaç kişi desteğe gelmiştir? Sayın Ahmet ARAS, onları hiç yalnız bırakmamış ve her türlü maddi, manevi desteği vermekten kaçınmamıştır. Kendisi, Bodrum belediyesi başkanı olmuşken Milas’ın da sorunlarına el atmış biridir. Şimdi sıra tüm Muğla’ya gelmiştir. CHP’nin kararı çok yerindedir. AKP gibi dışarıdan ithal birini mi getirseydiler?

Sayın Hüsnü Mahalli, eleştirmek çok kolaydır. Bekârın karı boşaması gibi derler bizim buralarda. Bodrum susuz kalmasın diye Akbelen’e desteğe gel de, biz de sizi alkışlayalım. Bir Şahan Gökbakar, bir Tarkan kadar olamadınız mı?  Kendileri gelmese bile, sanatlarıyla ve sosyal medya aracılığıyla uzaktan destek oluyorlar. Siz, hem gereğini yapmıyorsunuz, hem de çıkıp televizyon ekranlarında, Sayın ARAS’ın başarısız olduğunu, kimsenin kendisinden hoşnut olmadığını söylüyorsunuz. Bu haksızlık değil mi?

 


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık