• 26 April 2024, Friday 10:24
MehmetOğultürk

Mehmet Oğultürk

 YENİ BAŞKANLARIMIZA

31 Mart 2024 seçimlerinde belirlenen CHP li Belediye Başkanlarına Karne verilecekmiş. Kim iyi, pekiyi, kim orta geçersiz not alacak belli olacakmış. Ancak, bu notları CHP Genel Başkanı mı verecek yoksa yurttaşlar mı verecek? İşte o tam belli değil. Asıl olan Genel Başkanların değil yurttaşların vereceği not olmalıdır. Yurttaşlar not verirken kılı kırk yaracaklardır. Elbette her yurttaşı memnun ve mutlu etmek kolay olmayacaktır. Bazıları sosyal yardımları, bazıları rahat yaşam koşullarını, bazıları kaldırımları ve otopark yerlerini, bazıları kullandıkları suya yapılan zam ve vergileri, bazıları sevgiyi, alçakgönüllülüğü, bazıları da kendilerinin adam yerine konup konmamasını ölçüt olarak alacaklar ve buna göre not vereceklerdir. Mesela ben sonuncu ölçütü, her şeyden üstün tutarım. Kendime değer verildiğini, sözümün bir şeyler ifade ettiğini görmek ve hissetmek isterim. Biz İkiz köylülerin, 19 Nisan 2022 tarih ve 17587 sayılı, Fen İşleri Müdürlüğüne havale edilmiş dilekçesine bugüne kadar Belediyemizce herhangi bir işlem yapılmadığı gibi olumlu ya da olumsuz bir yanıt da verilmemiştir. Bunda, Kent Konseyinin düzenlediği bir etkinlikte ve Milas Zeytin Hasat Şenliğinde YK Enerji Şirketinin sponsor yapılması nedeniyle eleştirilen eski Başkan Sayın Muhammet Tokat’ı, İkiz Köyün doğasını, havasını, suyunu anılan Şirkete karşı savunan bir avuç insanın protesto etmesinin etkili olduğu sanılmaktadır.  Eğer böyleyse, kindar ve dindar bir gençlik yetiştirmek isteyen adamdan ne farkları vardır? Siyasetçi kindar olmamalıdır. Umarım yeni Başkanımız Sayın Fevzi Topuz tarafından bu konuda bugüne kadar neden bir işlem yapılmadığı ilgili birim amirine sorulacaktır.

Her yurttaşın Belediyelerden beklentileri farklı olabilir. Benim beklentim, herhangi bir konuda Belediyeye başvurumun kısa zamanda mutlaka cevaplandırılmasıdır. Bu cevap olumlu ya da olumsuz olabilir. Eğer olumsuz ise olumlu hale nasıl getirileceğinin de belirtilmesini beklerim. Başkanların, yurttaşlardan gelen dilek ve şikâyetleri bizzat okuyup görmelerini ve ilgili birimlere havale etmelerini öneririm. Aksi takdirde Belediye de yurttaşlara karşı olup bitenleri göremez ve müdahale edemezler. Bu da kendilerini başarısız kılar ve karnelerini olumsuz etkiler.

Görev verdikleri personelin işini yapıp yapmadığını, aynı gün ya da ertesi gün mutlaka kontrol etmelidirler. Görev yapılamamış ise nedeni sorulmalıdır. “Kendini Vatandaşın Yerine Koy” yazısı memurun arkasındaki duvara değil gözünün önüne konulmalıdır. Devamlı görsün ve gereğini yapsın diye. Bugün git yarın gel denilmesi önlenmelidir. Bunun ne anlama geldiği unutulmamalıdır.

Vatandaşa verilen söz mutlaka yerine getirilmelidir. Verilip de yerine getirilmeyen söz Başkanların notunu kırar. Kent Konseylerinin ve Sivil Toplum Kuruluşlarının görüş ve önerileri dikkate alınmalıdır. Yapılacak yenilik ve değişiklikler gerekirse anketlerle halka sorulmalı ve onayları alınmalıdır. Sokakların ve kaldırımların işgali önlenmeli, görüntü kirliliğine engel olunmalıdır. Kaldırımlar motosiklet parkuru olmaktan kurtarılmalıdır. Müze Müdürlüğünden Tabakhane ye kadar Balavca deresi üzerindeki ucube yapılar yıkılmalı ve dere eski haline getirilip temizlenmelidir. Sigara içenlerin izmaritlerini sokağa bırakmaları ya da ağaçların diplerine atmaları ayıplanmalı, basın yayın organlarıyla her gün hatırlatılmalıdır.  Çevre ve hava kirliliği devamlı ölçülmeli ve halkın sağlığı korunmalıdır. Can sağlığından daha önemli hiçbir şey yoktur. Görevi devralan yeni Başkanlara kolay gelsin der, İyi, Pekiyi notlu karneler dilerim.


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık