• 14 February 2020, Friday 8:28
MehmetOğultürk

Mehmet Oğultürk

SİYASİ AYAKLAR

Bu günlerde siyasi ayaklar aranıyor. Ama bir türlü bulunamıyor. Aslında kimler olduğu belli. Herkesin kafasında birileri var. Ne var ki açıklayamıyorlar. Açıklayanlar da hemen vatan hainliğiyle suçlanıyor. Başbuğ Paşa bunlarda biri. Sayın Başbuğ Paşa, keşke bu tür açıklamaları o yüce makamda otururken kamu oyuyla paylaşsaydı. Koşaner Paşa kadar cesur olsaydı.

Başbuğ paşanın bu beyanından rahatsız olanlar vardı. Hemen “Susturun Şunu” talimatını verdiler.. O’nun hakkında her bir Millet Vekili dava açsın. O’na haddini bildirsin. Meclisin onuruyla oynamak neymiş görsün diye. Muhalefet ise istediği kadar “siyasi ayaklar Meclistedir” desin. İktidardakiler “Biz Meclisteki siyasi ayağı çok aradık fakat bulamadık ” diyor. Peki, Siyasi ayakları kim bulup ortaya çıkaracak? Kimin siyasi ayak olup olmadığına kim karar verecek ? İşte bu belli değil.

Aslında, siyasi ayağı ortaya çıkarıp sorgulayacak olan TBMM’dir. Lakin, Meclis kendi kendine karar verebilecek bir Meclis değil ki. Ne iktidarın temsilcileri ne de muhalefetin temsilcileri gereğini özgürce yapamıyor. İlla da yukarılardan biri işaret verecek. Mecliste bulunsa dahi, siyasi ayak ben buradayım der mi? Kendi ayağına kurşun sıkar mı ? Öyleyse siyasi ayağı aramak nafile. Bulamazsınız. Boşuna ayak mayak aramayın.

Eskiden, Cumhuriyetin savcıları, hâkimleri vardı. Kimin suçlu, kimin suçsuz olduğuna, kimin siyasi ayak olup olmadığına onlar karar verirdi. Meclis de araştırıp bulur ve savcılıklara suç duyurusunda bulunurdu. Her bir ayak Yüce Divanda yargılanır ve Siyasi Ayak olarak tescillenirdi. Bu gün Mecliste bulunanlar, iktidar yanlısı olsun, muhalefet yanlısı olsun, neyi araştırıp neyi araştırmayacaklarına bile kendi iradeleri ile karar veremiyorlar. Amirlerinden talimat bekliyorlar. Yıllardan beri Mecliste muhalefet yok sayılıyor. Ne yaparsa yapsın, ne derse desin kimse önemsemiyor, dikkate almıyor. Yani İmam bildiğini okuyor.

Muhalefet ise her Salı günü televizyonlara çıkıp, iktidarı eleştirmekten öteye gidemiyor. Adeta yandaşlarına şov yapıyor, alkışlatıyor. Ellerinden başka bir şey gelmiyor. Bu yüzden de bir arpa boyu ileri gidemiyorlar. Karşılarında laftan sözden anlayacak birileri yok ki.

Geçen gün izlediğim bir televizyon programında Sayın Kılıçdaroğlu “CNN televizyonunu boykot edelim, hiç bir arkadaşımız, partilimiz bu televizyona çıkmasın, onların yayınlarını meşrulaştırmayalım “ diyor. Ne kadar haklı. Yalnız CNN mi? Tüm yandaş medyaya ve hatta parlamentoya da. Muhalefet, parlamentoda alınan kararları, düzenlenen yasaları, meşrulaştırmıyor mu? Mademki imam bildiğini okuyor, muhalefete ne gerek var? Dönsünler sine-i Millete.


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık