• 11 September 2021, Saturday 10:24
MehmetOğultürk

Mehmet Oğultürk

BU NASIL KEŞİF BÖYLE

Muğla 1.nci İdare Mahkemesi beklenen keşfini Akbelen Ormanında dün yaptı. Onları kalabalık bir doğasever grubu pankartlarla karşıladı. Mahkeme heyetinin, Akbelen’in Orman mı yoksa Orman vasfında olmayan bir çalılık mı olduğunu, madenin bu ormanın kesilip yok edilmesine değip değmeyeceğini görmeye, davacı köylüleri ve avukatlarını dinlemeye, bilirkişi olarak atanan bilim insanlarına rapor düzenlemeleri için bu ormanı göstermeye geldiklerini sanıyorduk. Yanılmışız. Onlar dava konusu ormanı değil doğruca Şirketin avukatlarının hazır bulunduğu madeni görmeye gelmişler. Davacı avukatlarını ormanda bırakıp doğruca madene gitmişler. Aslında dava konusu olan maden değil, ormandı. Ve davalılar ise Ormanın kesilmesine izin veren Tarım Orman Bakanlığı ile Orman Genel Müdürlüğü idi.

Mahkemeyi temsil eden hakimler, bir süre davacı derneğin yönetim Kurulu üyelerini madene almayıp güvenlik kapısı önünde beklettiler. Adeta bu davayı açtıkları için, onlara eziyet eder gibiydiler. Davacı dernek yöneticilerini dinlemeye ve düşüncelerini anlamaya gerek bile görmediler. Ormanın büyüklüğünü ve ne kadar çok ağaç kesilmek istendiğini göstermek isteyen davacı avukatlara  ruh hastası, halkı sakinleştirmek için çaba gösteren İkizköy Çevre komitesi üyesi Deniz Gümüşel’e “geri zekalı” diyen, itiraz eden diğer bir avukata da  (Adana barosu temsilcisi Av.Şiar Rişvanoğlu) ‘sen de mi ruh hastası birisin’ diye hakaret eden bir hakimden adil bir karar beklenebilir mi? Bu devletin adaletini temsil eden bir hakimin böylesi yakışıksız ve aşağılayıcı sözleri nasıl söyleyebildiğini anlamak olası değil. Bu nedenle davacı avukatlar reddi hakim ve yeniden keşif talebinde bulunmuşlar. Türk Milleti adına hüküm verip adaleti tesis edecek hakimler kararlarını peşin vermiş olarak keşif yapıyorlarsa çok yazık. O zaman yapılan bu keşif, keşif değil; mış gibi görünmek için yapılıyor. Öyleyse hem zamana, hem yapılan masrafa yazık değil mi?

Bakalım davacı avukatların istemleri kabul görecek mi? Görmesini dilerim.  Bunca orman varlığımızın yanıp kül olduğu bir dönemde açılan orman davasına bakacak olan bu hakimden adalet beklenemez.  Bu hakimlerle Mülkün temeli daha fazla ayakta duramaz. Boşuna 2023 hedef yılı olarak gösterilmiyor. İkizköy Çevre konseyi üyesi Çevre Mühendisi Deniz Gümüşel’e (sen sus geri zekalı) deme cüretini gösteren  hakim Murat Yüksel’ den nasıl adalet beklenir? Adalet bu gibi hakimlere kalmışsa vah bu memleketin adaletine! Bu nasıl keşif böyle ?


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık