• 11 May 2022, Wednesday 10:44
MehmetOğultürk

Mehmet Oğultürk

NEYİMİZ VAR NEYİMİZ YOK

 Katilimiz var cezası yok. Hırsızımız var, yakalayanı yok. Sahtekârımız var, dürüstümüz yok. Yalancımız var, doğru söyleyenimiz yok. Yüzsüzümüz var, utananımız yok. Zenginimiz var, vergi verenimiz yok. Edepsizimiz var, saygılımız yok. Yasalarımız var, uygulayanımız yok. Hâkim ve savcılarımız var, adaletimiz yok. Doçentimiz, profesörümüz var, bilime katkı sunanımız yok. Otoyollarımız köprülerimiz var, üzerinden geçenimiz yok. Tarla tokadımız var, ekip biçenimiz yok. Koyunumuz, keçimiz var, güdenimiz yok. Daha nelerimiz var, nelerimiz yok. Saymakla bitmez. Çokça da hainimiz var. Gaflet ve dalalet içinde.

Hemen hemen her gün bir kadınımız katlediliyor. Faili, namus meselesi kabul edilip, kravat takıyor ve mahkemeye saygılı diye üç beş yıl hapisle kurtuluyor. Güya, bu cezalar caydırıcı olsun diye veriliyor. İki üç yıl yatıp nasıl olsa çıkarım düşüncesi bu cinayetleri adeta teşvik ediyor. Üstelik kızını kaybeden ana, faile hakaret ettiği mahkemece kabul edilerek 4 yıl 4 ay hapis istemiyle yargılanabiliyor.

Her taraf hırsızla dolu. Çöp konteynırını, bakkalı soyanı yakalıyorlar ama büyük hırsızları yakalayan yok. Sahtekârımız var, milyarları alıp soluğu yurt dışında alıyor. Parası bitince de gelin beni alın diye haber gönderiyor. Yalancımız var, ekonomi tıkırında diyor. Çarşı Pazar kan ağlıyor. Yüzsüzümüz var, dün söylediğini bu gün inkâr ediyor. Zenginimiz var, vergi vermiyor. Üstüne bir de teşvik alıyor. Edepsizimiz var, usul erkân bilmiyor, muhatabına hayvandan aşağıda görürüm diyor. Zeytin yasamız var, zeytinlerin sökülmesini engelleyenler gözaltına alınıyor. Devlet bu yasayı arkadan dolaşıp görmezden geliyor ve üstü kapalı zengine destek oluyor. Anayasamız, Anayasa Mahkememiz  var, saygı duyulmuyor. Hâkim ve savcılarımız var, talimatla karar alıp, hüküm kuruyor. Adalet hak getire.

Doçentimiz, profesörümüz var, laf çok uygulamamız yok. Ekonomistimiz var, enflasyon aldı başını gidiyor. Otoyollarımız köprülerimiz, havalimanlarımız var uçanımız, geçenimiz yok. Ceremesi yurttaşa. Tarla tokadımız var, mazot gübre ateş pahası, sürenimiz yok. Koyunumuz keçimiz var, çobanımız Afgan ya da Suriyeli, güdenimiz yok. Hainimiz pek çok, sayısını bilenimiz yok. Politikacımız var, devlet adamımız yok.

Görüyorsunuz her şeyimiz var, hiçbir şeyimiz yok.


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık