• 14 March 2024, Thursday 9:08
MehmetOğultürk

Mehmet Oğultürk

GEÇİCİ Mİ KALICI MI?

Daha iki gün önce İkiz Köy Akbelen çevresindeki 190 parsel tarımsal arazi için “Acele Kamulaştırma kararı alınıyor ve Resmi Gazetede yayımlanıyor. Bu gece ise  “Acele Kamulaştırma Kararı” nın yürürlükten kaldırıldığı sosyal  Medyada ve TV. alt yazılarında boy gösteriyor. İnanılır gibi değil. Bir devlet böyle mi yönetilir? Kamulaştırma kararını alırken, yıllardır mücadele eden Marjinal İkiz Köylüleri, Çam Köylüleri, Karacahisarlıları yerinden yurdundan edeceğini, mülksüzleştireceğini,  kırk beş bin Zeytin ağacının yok edileceğini, buna karşın elde edilecek kömürün getirisi ile tarımsal getirinin mukayese bile edilemeyeceğini akıl edememişler anlaşılan.

Acele kamulaştırma kararı ancak çok zorunlu hallerde verilebilmelidir. O da, savaş gibi topyekûn mücadelede ve ülkenin bekası söz konusu olduğunda düşünülmelidir.  Önüne gelen her yazıyı okuyup anlamadan, sonucunun nasıl olacağını düşünmeden imzalamak bizim yöneticilere mahsus olsa gerek. Böyle yöneticilere sahip olduğumuz için sevinmeli mi, üzülmeli mi bilemiyorum. Devlet yönetimi ciddi bir iştir. Çocuk oyuncağı değildir. Yaz boz tahtası hiç değildir.

Bu işte bir bit yeniği olmasın! Belediye Başkan adaylarının halkın arasında rahatça dolaşabilmesi için alınmış bir karar gibi geliyor bana. Çünkü adaylarının halkın arasında rahatça dolaşamayacağını, protestolarla karşılanacağını çok iyi biliyorlar. Yüz seksen derece dönüş yapmayı, dün sövüp saydıklarıyla kucaklaşmayı ilk yapıyor değiller. Kimine katil dediler sonra sarmaş dolaş oldular. Kimine darbeci dediler sonra kol kola yürüdüler. Kimine terörist dediler sonra birlikte Megri Megri diye şarkı söylediler. Ayaklarına çadır mahkemeleri götürüp akladılar. Bu can bu bedende olduğu sürece papazı kimse elimizden alamaz dediler, bir hafta sonra özel uçakla ülkesine gönderdiler.

Seçimlerden sonra İkiz Köy Akbelen çevresindeki tarımsal arazilerini de tekrar kamulaştırabilirler. İşte bu yüzden acele kamulaştırma kararının iptalinin kalıcılığına pek inanamıyorum, sevinemiyorum. Acele kamulaştırma kararı alınırken seçimi unutmuş olabilirler mi? Ya da adaylarına oy istemeye yüzleri olsun diye iptal kararı almış olabilirler mi? Onlara hiç güvenmiyorum. Bu bir seçim yatırımı olabilir. Geçici mi yoksa kalıcı mı olduğunu seçimlerden sonra göreceğiz.15.03.2024


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık