• 09 January 2024, Tuesday 10:43
MehmetOğultürk

Mehmet Oğultürk

SİYASET VE MUĞLA

Hadi Muğlalılar, gözünüz aydın. Mardin Derikli Aydın Ayaydın Büyükşehir Belediye Başkanınız olacak. Bakalım sizlere neler vaat edecek! Sizlerden nasıl oy isteyecek? Muğlalılar için neler yapacak. Muğla’nın hangi ilçesine, hangi mahallesine gidip oy isteyecek. Muğla’yı tanıyıncaya kadar, göreceksiniz beş yıl geçip gidecek. Devleti yöneten AKP, Muğlalı birini bulamamış, gidip taa Mardinli bir Kürt vatandaşımızı Muğla’yı yönetmek üzere görevlendirmiş. Hadi, hayırlısı. Zaman, zaman Muğlalıları temsil etsin diye gerek iktidar partileri, gerek muhalefet partileri dışarıdan ithal milletvekilleri atamışlardır. Muğlalılar ister istemez, gönüllü gönülsüz bunları onaylamışlardır. Yalım Erez, İbrahim Yazıcı, Latif Sakıcı, Fikret Uzunhasan, Gürol Ergin, Mehmet Nil Hıdır, Ömer Süha Aldan, Lale Aytaman vb. milletvekilleri Muğlalı değillerdi. Muğlalıları temsil eden milletvekilleri olmuşlardır. Hiçbir Muğlalı, kendilerine ulaşamamış, dertlerini anlatamamıştır. Şeklini, cemalini dahi görmemişlerdir. Lale Aytaman, Muğla Valisi olmaktan öteye Muğla ile yakından uzaktan hiçbir alakası yoktur. Doğru Yol Partili Tansu Çillerin, dedesinin Milas’ta görevli telgrafçı memur olmasından başka, bir bağı yoktur. DYP’ li Muğlalılar, seçimle sayın İrfettin Akar’ı birinci sıraya koymuş olmalarına karşın, yerini Bursalı otelci İbrahim Yazıcı’ya peşkeş çekmişlerdir. Bu duruma isyan eden Muğlalılar, ya sandığa gitmemiş, ya da DYP’ye oy vermemişlerdir. Sayın Akar, halkın arasında en çok görünen ve kendisine en kolay ulaşılan milletvekili iken, ikinci sırada olmasına karşın seçilememiştir. Çünkü, Muğlalı seçmen, aydındır, cumhuriyetçidir, demokrattır. Kendilerine yapılan ihaneti affetmez.

 Hadi, dışarıdan Milletvekiline alıştık da,  Belediye Başkanlığına, dışarıdan atanan ilk ve tek kişi Aydın Ayaydın olmalı. AKP, Muğlalılara hizmet edecek, dertlerini dert edinecek, hallerini sorup sual edecek, kindar ve dindar, bir o yana, bir bu yana dönen fırıldak, kaderci bir Belediye Başkanı adayını Muğla’da bulamamış olmalı ki, taa Mardin’den Aydın Ayaydın’ı bulup getirmiştir. Bu, bence Muğlalılara hem saygısızlık, hem de hakarettir.

Bu ülkenin adı Türkiye Cumhuriyetidir. Egemenlik kayıtsız şartsız halkındır. Egemenliği, kendi aralarından seçtikleri temsilcileri aracılığıyla kullanır diyen bir Anayasası vardır. Ne yazık ki, iktidarıyla, muhalefetiyle, siyasi partilerin tamamı, kimi milletvekili, kimi Belediye başkanı yapalım diye halka sormuyor. Parayı basan düdüğü çalıyor. Kimin milletvekili, kimin Belediye Başkanı olacağına Ankara’da toplanıp, kendileri karar veriyorlar. Şunlar milletvekili, şunlar belediye başkanı olacak, siz de bu adamlara tıpış tıpış gidip oy vereceksiniz diyorlar. Sonra da bu ülkenin Cumhuriyetle, demokrasiyle yönetildiğini iddia ediyorlar. Oysa, Cumhuriyetin adı var, kendisi Tanrıya emanettir. Artık, ne Anayasası var, ne adaleti, ne hukuku, ne de huzuru var. Sokaklarda, hilafet bayrakları dalgalanmakta, Şeriat isteriz naraları yükselmektedir. Cumhuriyetin Savcıları da seyretmektedir. Oldu olacak, Katar Emiri Hamad Bin Halife Es Sani’yi, ya da veliaht prens Selman’ı Muğla Belediye Başkan adayı yapsınlar. Onlarda dolar gani gani. Muğla nasıl ihya olacak,  Muğlalılar mutluluktan nasıl havalara uçacaklar göreceksiniz!

Beni üzen ve rahatsız eden, Muğlalıların, koyun sürüsü yerine konmasıdır. Önlerine konan otun yenmesini istemeleridir. Bunu hem iktidar hem de muhalefet yapıyor. Bu da benim ağırıma gidiyor. Bu nedenle, sandığa gitme arzum zaman zaman törpüleniyor. Bakalım, yeni CHP yönetimi Muğla’da kimi aday gösterecek? Muğla’da doğmuş, Muğla’da büyümüş, Muğla’nın kültürüyle, gelenekleriyle, örf ve adetleriyle kaynaşmış, dönüp dolaşıp Muğla’ya gelecek birini bulup çıkarmalıdırlar. Eğer böyle birini bulabilirlerse, Cumhuriyete ve Atatürk ilke ve devrimlerine yürekten bağlı Muğlalılar, Aydın Ayaydın’ı da, AKP’yi de hüsrana uğratacaklardır. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Ayaydın, 1995-1999 DYP’li, 1999-2002 ANAP’lı, 2011-2022 CHP’li ve 2024 AKP’lidir. Muğlalılar, oradan buraya, o partiden bu partiye geçip, seçmenlerine ihanet edenleri pek sevmez. Bizleri temsil edecek kişiler mutlaka dürüst, mert, seçmenine ihanet etmeyen, halka tepeden bakmayan, kendisine kolayca ulaşılabilen bir Muğlalı olmalıdır.


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık