• 23 August 2021, Monday 10:22
MehmetOğultürk

Mehmet Oğultürk

MUHALEFET’ TEN  NE İSTERİM BEN ?

1-Memleket masasından önce Muhalefet masasını kursunlar. Bu masaya gelenler gelmeyenler belli olsun.

2-Verdikleri sözü mutlaka tutsunlar. Devraldığımız, enkazdı, yıkıntıydı, felaketti diye bahane bulmasınlar.

3-Rahmetli Demirel’ in dediği gibi “Dün dündür, bu gün bu gündür” demesinler.

4-Programlarında;  mevcut durumu sayfalarca hikaye etmesinler. Her cümlenin sonunda, düşüncesindeyiz, kanaatindeyiz, istemekteyiz, kararındayız gibi ucu açık cümleler kurmasınlar.

5- Yapacağız, edeceğiz desinler. Yapabileceklerini vaat etsinler. Hayal satmasınlar. “Adımız Hıdır elimizden gelen budur” demesinler.

6-Çevre ile ilgili bilgi vermesinler. Çevreye ve doğaya zarar veren her kurumu, tesisi kapatacağız desinler.

7-Çevreye ve doğaya zarar vermeden nasıl enerji elde edeceklerini söylesinler.

8-Bir tesis,  bir yatırım yapılırken, mutlaka o yörede yaşayanların onayını alsınlar.

9-Kamu yararı vardır gerekçesiyle yurttaşların elinden mülklerini yok pahasına almasınlar. Kamu; bir ülke içinde yaşayan her bir yurttaştan oluşur. Yurttaşı olmayan bir ülke olmadığı gibi, kamu yararı da olmaz. İyi düşünsünler. Bir kısmının yararına olanlar, diğerlerinin zararına olmasın.

10- Paranın mı, yaşamın mı daha değerli olduğunu düşünsünler.

11- Yaşam için gerekli olan hava, su, orman ve toprağın kamu yararının madenlerden, enerjiden daha değerli olduğunu, ölülerin ne madene ne de enerjiye ihtiyaçlarının olmadığını bilsinler.

12-Taliban’ la aynı düşüncede olanlarla, hilafeti geri getirmek isteyenlerle, seçime gitseler bile sonuçlarını tanımayanlarla aynı gemide nasıl yol alacaklarını söylesinler.

13- Milletin paralarıyla yapılan sarayları, köprüleri, hava limanlarını, satın alınan lüks araçları ve uçakları ne yapacaklarını açıklasınlar.

14- Emekli olmuş, güçten düşmüş, şerefli amiral ve generallerinin horlandığı, onursuzlaştırıldığı, aşağılandığı, hapse atıldığı bir ülkenin ordularının kararlılıkla savaşabileceklerini ve ölüme gidebileceklerini zannetmesinler. Arkalarında milleti olmayan orduların savaşması ve zafere ulaşmasının mümkün olmadığını unutmasınlar.

15- Günümüzdeki Afgan Ordusu bunun en güzel örneğini vermiştir. Afganistan daki 300000 kişilik ordu, çil yavrusu gibi dağılmış ve ne halkını, ne vatanını, ne de yönetenlerini koruyamamıştır. Ülkelerinde kalıp savaşacakları yerde, Orta çağ düşüncesine teslim olup, sığınacak bir ülke bulmak için binlerce kilometre yol yürümeyi göze almaktadırlar.

İşte benim aklıma ilk gelenler. Dahası da var ama uzatmanın bir anlamı yok.

 

 


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık