• 01 March 2021, Monday 9:35
MehmetOğultürk

Mehmet Oğultürk

KARARTMA GECELERİ

Şu korona virüsü ortaya çıktığından beri İkiz Köyde yaşamaktayım. Milas’a gelip bir ya da iki gün kalıp yine oraya dönüyorum. Milas’ta geçirdiğim gecelerden birinde şak diye elektrikler kesildi. Her taraf zifiri karanlık içinde kaldı. Sokak lambaları söndü. Sanki savaş durumlarında uygulanan gece karartması yapılıyor gibiydi. Halil Bey Bulvarı üzerinde seyreden araçların farları sayesinde balkonun kapısını el yordamıyla bulabildim. Balkona çıkınca kararan sadece Atatürk Bulvarı’nın İsmet Paşa Mahallesi tarafı olduğunu gördüm. Diğer mahalle ve caddeleri, Sodra dağının etekleri, Cumhuriyet Mahallesi pırıl pırıl aydınlık.

Sonra birden yıllar öncesini hatırladım. Kış mevsimi bazı geceler, hemen hemen her akşam aynı saatlerde kararıyordu. Yetkililer, “Bu bölgenin trafosu yetmiyor. Zira, herkes klimalarını, elektrik sobalarını aynı anda çalıştırıyorlar” diye kendilerini savunuyorlardı. Sanki orada oturanların klimaları sobaları var da diğer mahalle ve sokaklarda oturanların yok. Suçlu hep klimalarla elektrik sobalarıydı. Yetersiz Trafo ne yapsın, sırtına aldığı yükü taşıyamıyor diyorlardı.

 Üst komşumdan duyduğum kadarıyla, hemen her akşam yine aynı yerde ve aynı saatlerde karartma geceleri devam ediyormuş. Demek ki o günden bu yana değişen bir şey olmamış. Kimse buna el atmamış. Elektrik üretme, dağıtma ve parsayı toplama işini ayrı ayrı şirketlere yaptırmanın bedeli bu olsa gerek. Yok hat bakım parası, yok sayaç okuma parası,  yok TRT payı, yok kayıp kaçak parası diye yurttaşın boğazını sıkıyorlar, elleri hep onların ceplerinde.

 Ortada bir sorumlu bulmak, her yerde olduğu gibi burada da yok.  Çok para kazanmanın, daha da zengin olmanın harcama yapmamak olduğunu çok iyi biliyorlar. Bu yüzden, daha büyük ve güçlü bir trafo ya da ikinci bir trafo  için harekete geçmiyorlar.

Bu geceleri yaşayan etkili ve yetkili birileri yok mu? Bu işlerden kim sorumlu? Bu şehrin yöneticileri ne yapıyorlar? Neden yıllardır aynı mahallede oturanlar karanlıkta kalıyorlar? Neden buna bir çare bulamıyorlar?

Bu soruları sormakla, acaba bir hata mı yapıyorum? İnşallah sesimizi duyan birileri olur da bir an evvel bu sorunu çözerler.

Yetkililere, Etkililere ve Sorumlulara saygılarımla.

 

 

 

 

 


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık