• 15 July 2020, Wednesday 9:34
MehmetOğultürk

Mehmet Oğultürk

PERŞEMBENİN GELİŞİ ÇARŞAMBADAN BELLİDİR

Perşembenin gelişi çarşambadan bellidir. Adam her şeyi herkesin gözünün içine baka baka yapıyor. Yıllar önce daha Belediye Başkanı iken “Demokrasi bizim için amaç değil araçtır. Biz amacımıza ulaşana kadar demokrasiye bağlıyız. Demokrasi bizim için bir tramvaydır. İstediğimiz durağa gelince ineriz” demedi mi? Bu ülkede Cumhurbaşkanlığı da yapan biri, The Guardian gazetesine, 27 Kasım 1995 yılında  “Cumhuriyetin sonu gelmiştir. Biz bu sistemi kesinlikle değiştirmek istiyoruz” diye demeç vermedi mi?

Her iktidar kendi istediğini yapabilmek için önündeki engelleri kaldırmaya çalışır. Onlar da bunu adım adım yapıyorlar. Zamanın başbakanı Süleyman Demirel bu Anayasa bize bol geliyor. Bu Anayasa ile Devleti yönetemiyoruz demedi mi? Yine Turgut Özal  “Anayasayı bir defa ihlâlden bir şey olmaz” demedi mi? Adamlar niyetlerini gizlemiyorlar ki. Açık açık söylüyorlar ve de söylediklerini de Milletin gözüne baka baka, sindire sindire yapıyorlar. Belki de bu yüzden oy alıyorlar.  Hedefe doğru adım adım ilerliyorlar. Hedef, 29 Ekim 2023  diye boşuna söylemiyorlar. 

Atatürk ilke ve inkılâplarına sadık, Cumhuriyet rejiminin savunucuları o kadar azalmış ki, üç ya da dört gazete ve tv. den çıkan muhalif sesleri bile susturmak, ekranlarını karartmak artık normal kabul edilmektedir. Nice Üniversite profesörleri, nice akademisyenler, nice  askerler, nice Cumhuriyet savcıları, Büyük Türk Milleti adına hüküm veren nice hakimler seslerini çıkaramadıkları  gibi, yukarılardan gelen talimatları sessizce yerine getirmektedirler.

Yıllarca bu ülkede Fransızca öğretmenliği yapan bir sınıf arkadaşımdan geçen hafta bir telefon aldım. Benden, yazmış olduğu kitabını okumamı ve düşüncelerimi paylaşmamı istedi. Kitabın konusunu ve hangi yayınevinden çıktığını sorunca  aldığım cevap; Atatürk ve Hilafet konusunda olduğunu, Fas Kralı hariç tüm İslam Âleminin Osmanlı Halifesine biat ettiğini, Atatürk’ ün Hilafeti kaldırmasının kabul edilemeyeceğini söyledi. Bu sözlere verecek yanıt bulamadım ama, “ Her ölümlü  insan eleştirilemez değildir. Modern Türkiye’nin kurtarıcısı ve kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk de eleştirilebilir. Hilafeti kaldırıp,


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık