• 23 November 2022, Wednesday 11:13
MehmetOğultürk

Mehmet Oğultürk

YAKIŞMIYOR BEYLER YAKIŞMIYOR

Gazi Meclisin milletvekilleri, birbirinize küfretmek, hakaret etmek, aşağılamak veya aşağılanmak size hiç yakışıyor mu? Bu Meclis kavga etme, sövüşme yeri olmamalıdır. Ülkenin geleceğinin ve bekasının nasıl sağlanacağının, yurttaşların refah içinde özgür ve mutlu nasıl yaşatılacağının tartışılacağı ve kararlaştırılacağı bir yer olmalıdır. Muhalefet eleştirebilmeli ve sorular sorabilmelidir. İktidar ise muhalefetin önerilerini de sorularını da dikkate almalıdır. Kendi tavır ve hareketlerini buna göre ortaya koymalıdır. Ancak bu şekilde demokrasiden söz edilebilir. En iyisini ben bilirim ve ben yaparım, siz bu işten anlamazsınız, deyip karşı tarafı hafife almamalıdır. Hele, bir Bakanın  muhataplarına, hakaret ve küfür sayılan sözler söylemeye hiç hakkı yoktur. Öfkesini kontrol edemeyen biri Bakan yapılmamalıdır. Gazi Meclise yakışıyor mu? Eleştiriye tahammül edemeyen biri siyasete soyunmamalıdır. Rahmetli Demirel’e söylenmedik söz, yapılmadık hakaretler kalmamıştır. Ne birine karşı dava açmış ne de ağzından kötü bir söz çıkmıştır. Hatta Antalya’da bir vatandaşın kendisine küfür ettiği gerekçesiyle tutuklandığını duyunca; Avukatı Yaşar TOPÇU’ ya “Bu hakim ve savcı arkadaşlar bazen kantarın topuzunu kaçırıyorlar. Başbakana hakaret etti diye bir vatandaş tutuklanır mı yahu? Biz burada oturuyoruz haberimiz olmuyor. Yaptığımız uygulamalarla kim bilir bu adamı nasıl bunaltmışız ki, canını nasıl sıkmışız ki bize galiz küfürler etmiş. Bir Ülkenin vatandaşı Başbakanına sövmez. Hemen Antalya Manavgat İlçesine git bu adamı hapisten çıkar gel. Sevaba girersin.”diyor.  İşte, Siyaset Adamı böyle olmalı. Belki de bu yüzden fötr şapkasını alıp, altı defa gidip, yedi defa geri gelmesi bundandır.

Ya şimdi? Bu gazi Meclise böylesi bir bakan yakışıyor mu? Dün tükürdüğünü bu gün yalayan; dün hakaretler savurup katil dediğinin önüne bugün türkuaz halılar serip, kucaklayıp öpen; dün bu can bu bedende olduğu sürece o Papaz içerden çıkamaz dediği birini on beş gün sonra salıveren bir başkan bu Ülkeye çok mu yakışıyor?

Yakışmıyor Beyler. Hem de hiç yakışmıyor. Daha dün; Katil, Darbeci adamla bir masada oturmam dediği biriyle kucaklaşmayı, Rahmetli Süleyman Demirel’in; Dün dündür. Bu gün bugündür, özdeyişi ile açıklamaya çalışıyorlar. Yakışıyor mu?  Yakışmıyor Beyler yakışmıyor. Küfürbaz bir Bakan, sözüne güvenilmez bir Başkan, laf üretmekten başka bir şey yapamayan milletvekilleri bu Ülkeye hiç de yakışmıyor. Bu Milleti küçük düşürmekten başka bir işe yaramıyor. Yazık, çok yazık!    


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık