• 10 October 2019, Thursday 16:14
MehmetOğultürk

Mehmet Oğultürk

MİLAS SÜT BİRİĞİ

                1993-94 yıllarında Milas Kaymakamı Sayın Hayati SOYLU ve İlçe tarım müdürü Rafet ASLAN’ın köy köy dolaşarak ve Sarıçay’a kovalarla süt döktürerek kurdurduğu süt birliğinin Gümüşkesen Cadde- si’ndeki satış mağazasını ilk kez gördüm.Bu birlik nereden nereye gelmiş dedim. Milaslı hemşerilerimiz hem temiz hem de ucuz süt ve et ürünlerini  bu mağazadan satın alabiliyorlar. Bu birliğin kurulmasında büyük emeği olan Kaymakam Sayın Hayati SOYLU’nun kulakları çınlasın. Kuruluşundan bu günlere getirenleri de kutluyorum.Koru Köyündeki Süt toplama merkezinin birliğe kazandırılmasında çok büyük emeği olan sayın SOYLU’nun hayalinde Koru Köyünde, Bodrum veHava Limanı yolunda süt ve et ürünleri satan büyük bir AVM kurulmasıydı.Bunun için Koru Köyündeki araziyi yola kadar büyük tutmuştu.

                Bu birlik,  Tire Süt Birliği kadar neden büyümesindi? Birliğin Gümüşkesen caddesindeki küçük mağazası umarım bir gün gelecek,büyüyecek veMilasımızın gururu olacaktır. Yeter ki yönetenleri çalıp çırpmasın. Herkesin hakkını versin. Kuruluşundan beri emeği geçen herkesi kutluyorum. Bu Birlik, Ülkemizin ekonomisini çökertmek isteyen Batılılara inat, daha da büyüyecek ve üreticiler de tüketiciler de mutlu olacaktır.

                Geçen yıl İlçemizde düzenlenen bir festivalde bu birliğin adını tüm Türkiye  duydu. Başkan sayın  Ali İhsan Gezginulusal televizyonlara çıkıp bu Birliğin gelişmesi ve faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Ancak bilgiler arasında birliğin geçmişi yoktu. Nasıl ve kimler tarafından kurulduğundan, kimlerin sabote ettiğinden hiç söz etmedi. Oysa, bu birliğin kurulmasında emeği geçenler yadedilse ve kendilerine teşekkür edilse daha güzel olmazmıydı?

 Milas Süt Birliği Başkanısayın Ali İhsan Gezgin’e bu Birliği bu günkü hale getirdiği için teşekkür ediyorum. Bir dahaki festivallerde Sayın Hayati SOYLU’yuve sayın Rafet ASLAN’ıfestivale davet edip, Onları ilçemizde ağırlasak, vefalılığımızı göstersek ve  mutlu kılsak kötü mü olur. Eğer iletişim bilgileri yoksa,  kendisiyle ben iletişime geçebilirim.


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık