• 09 June 2022, Thursday 9:03
MehmetOğultürk

Mehmet Oğultürk

SÜRTÜK

Üç gündür bir sürtük lafı aldı başını gidiyor. Sanki İlk defa böyle aşağılayıcı sözler söylendi. Gerçi üç beş televizyon ve gazeteden başka bu kelimeyi tartışan yok. Nasıl olsa bu da birkaç gün sonra unutulur gider. Bu güne kadar neleri unutmadık ki. Boşuna tartışıp duruyorlar. Tartışmakla ellerinden ne geliyor sanki. Adam özür mü diliyor? Pişman mı oluyor? Hayır. Bir yenisini bulup piyasaya sürüyor. Kendisinden nasıl olsa bir hesap sorulamayacağını biliyor. Soracak bir babayiğit savcı da hâkim de bulunmuyor.

Muhalefet ise şunu dedi bunu dedi den öte gidemiyor. Gidebilenler de bedelini hem maddi hem de manevi olarak ağır ödüyor. Terbiyesiz, ahlaksız, namussuz, alçak, çukur, namert, yalancı, katil, terörist ve nihayet sürtük gibi kelimeler hemen her gün ağzından dökülüyor. Hasan AKAR denilen adamın, Yüce Önder ATATÜRK’ ün annesi için söyledikleri Sürtük kelimesinden daha mı hafif. Oysa bana göre sürtük kelimesi Ülkenin kurucu Atasına, İsmet Paşaya ve Zübeyde anamıza söylediği sözlerin yanında solda sıfır kalıyor. İki ayyaşın yaptığı yasa muteber oluyor da dinin emrettiği bir yasa sizin için neden reddedilmesi gerekiyor diyebiliyor. Dünyada kurucusuna böyle hakaret eden ilk devlet adamı olmakla övünebilirler. Başka Ülkelerde olsa bir gün bile o makamda tutmazlar. Koskoca parlamento sen ne diyorsun diyemiyor.  Üstüne üstlük bir de alkışlıyorlar.

Güya 5816 sayılı “ Atatürk aleyhine işlenen suçlar hakkında kanun” diye bir kanun var. Bu Kanunun 1. Maddesi Atatürk hatırasına alenen hakaret eden veya söven kimse bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır diyor. Bu kanunu ne Atatürk, ne de İsmet Paşa çıkarıyor. Demokrat parti iktidara geldikten sonra, dinciler bizim dinimizde heykel günahtır, diyerek O’nun heykellerine saldırı başlatınca Menderes ve Celal Bayar böyle bir yasa çıkarmak zorunda kalıyorlar. Bu yasa halen yürürlükte olduğu halde kimse uygulamaya cesaret edemiyor. Hasan AKAR denen nur imamı Atatürk’ün annesi için hayat kadını olduğunu bile söyleyebilmiştir. Atatürk’e yapılan bu hakaret yanında, sürtük kelimesi ne ki?   Sürtük kelimesi, nur cemaati imamı Hasan Akar’ın Atatürk ve Annesine söylediği sözler ve gösterdiği delil yanında iltifat gibidir. Ne diye günlerdir tartışılıyor ve gösteriler yapılıyor anlamıyorum. Atatürk’ün manevi şahsına yapılan hakaretler için neden sürtük sözcüğü kadar toplu tepki verilmemiştir? Hasan Akar, göstermelik olarak tutuklanmış ve yargılanmıştır. Onu da milletin gazını almak için yapmışlardır. Acaba cezasını çekmiş midir? Hiç sanmıyorum. Tepkiler kesilince ve unutulunca bir yolunu bulup hapisten çıkarmışlardır. Etrafta o kadar çok hain ve nankör var ki… Sabiha GÖKÇEN’ in manevi evladı Eriş ÜLGER çok haklıdır.

 


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık