• 22 January 2024, Monday 20:55
MehmetOğultürk

Mehmet Oğultürk

CHP YENİDEN FEVZİ TOPUZ DEDİ

CHP’nin merakla beklenen Belediye Başkan adayı belli oldu. Parti üyeleri, yeniden Fevzi Topuz dedi. Sayın Topuz geçmişte yaptığı hizmetlerin ve halka dönük sıcak ilişkilerin, tatlı sert yönetiminin semeresini görmüş ve çok büyük bir oy çokluğuyla yeniden Cumhuriyet Halk Partisinin Milas Belediye Başkan adayı olmuştur. Kendisini kutluyor, başarılar diliyorum. Umarım, geçmişte edindiği deneyimlerin ışığında Milas’a hareket getirecek, hizmet üretecek, özellikle halka tepeden bakmayacak, onların yanında, arasında dolaşacak ve isteklerine cevap verebilecek bir başkan olur. Hiç şüphesiz AKP’liler, onun yapmak istediklerine çomak sokacak,  imkânlarını kısıtlayacak ve başarısız olması için elinden geleni yapacaktır. Parti içinden de kuyusunu kazmak isteyenler olacaktır. Buna rağmen hizmet üretmeye devam edeceğini, halkın arasında sade bir vatandaş gibi dolaşacağını, halkın derdine ortak olacağını, onları küçümseyip hor görmeyeceğini umarım. 

Daha da önemlisi, partili partisiz ayrımı yapmadan, tüm Milaslıların Başkanı olacaktır. Yıllar önce Milas İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevimi yaparken yakından tanıdığım biridir. Çözüm üretmede, iş bitirmede kimse eline su dökemez. Eski Milas Hastanesinin yapımında, Ata Park’ın otopark olmaktan kurtulmasında, geniş bir tören alanı kazanılmasında, zamanın Kaymakamı Sayın Hayati Soylu ile birlikte çok emeği vardır. Buna yakinen tanık olmuş biriyim.

Kim ne derse desin, mevcut adayların en uygunudur. Böyle dediğimde bana “Canım yetiversin, yıllarca Belediye Başkanlığı yapmış, milletvekilliği yapmış, bırakın gençler gelsin” diyenler oldu. Onlara, “İstiklal Savaşı Batı Cephesi Komutanı İsmet Paşa, 17 yıl 11 ay Başbakanlık, 12 Yıl da Cumhurbaşkanlığı yaptıktan sonra, hem de 80 yaşındayken tekrar Başbakan olmuştur. Bülent Ecevit ise, adım atacak hali yokken, arabaya bile özel yapılmış asansörle binebilirken tam 3 yıl Başbakanlık yapmıştır. O zaman Başbakanlık yapacak daha sağlıklı ve daha genç biri yok muydu bu Ülkede? Henüz 69 yaşında olan Fevzi Topuz, çıraklık, kalfalık dönemini tamamlamış, tam da ustalık ve olgunluk dönemini yaşamaktadır” diye yanıt vermiştim.

Bazıları da personele karşı katı ve acımasız, vatandaşa sert çıkışları var diye eleştiriyor.  Bence, Başkanın en önemli görevlerinden biri, görev verdiği personelin görevini yapıp yapmadığını kontrol etmektir. Saldım çayıra Mevla’m kayıra dememektir. Sadece resmi törenlerde boy gösterip, cenaze evlerine çelenk göndermek, hatırlı kişilerin düğün törenlerinde nikâh kıymak değildir.

Belediye çalışanı, gidip iş yerinde bir elinde sigara, diğerinde çay bardağı, yanındaki ile sohbet ederken, vatandaş da sırada bekliyorsa nasıl hizmet ürettirecektir? Vatandaşın işini bugün git yarın gel diye savsaklayıp, duygusal yakınlık bekleyen personele nasıl engel olacaktır? Belediye personeli olan amire, memura sözünü nasıl geçirecektir? Aksi takdirde kimse onu hesaba almayacak, bildiğini okuyacaktır.

Sayın Fevzi Topuz, geçmişte yaptığı hizmetlerin ödülü olarak, yeniden Başkan adayı yapılmıştır. Bir daha Başkan olursa bizim için sürpriz olmayacaktır. Kendisine hayırlı olsun der, şimdiden başarılar ve kolaylıklar dilerim.

 

 


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık