• 24 January 2023, Tuesday 10:39
MehmetOğultürk

Mehmet Oğultürk

GÜRÜLTÜ YAPMAK SUÇ MU

Türk ceza Kanununun 183 maddesinde; ”İlgili kanunlarla belirlenen yükümlülüklere aykırı olarak, başka bir kimsenin sağlığının zarar görmesine elverişli bir şekilde gürültüye neden olan kişi iki aydan iki yıla kadar hapis ve adli para cezası ile cezalandırılır.”deniyor.

Dikkat ettiyseniz, gürültüye neden olan KİŞİ den söz ediliyor. Peki, gürültüyü yapan bir Tüzel Kişi (Şirket) olursa ne olacak? O belli değil. Buna dair herhangi bir hüküm yok. Cezası da yok. Ne polis ne de Jandarma bir şey yapamıyor. Sanki, şehirlerdeki apartmanlarda oturanlar için özel yazılmış bir madde. Hani, yasalar Anayasa hükümlerine aykırı olamazdı. Eşitlik ilkesi nerede kaldı? Kırsal alanlarda oturanlar ne olacak? Onlar gürültüyle uyuyamazlarsa kimi kime şikâyet edecekler? Buna dair bir hüküm var mı? Yok. Gerçekten de bizi temsil edenler yasa yapmasını beceremiyorlar. Bu yüzden devamlı yasalara eklemeler yapıp duruyorlar. Yasaları, her hükümet kendi çıkarlarına yarayacak şekilde düzenliyor. Anayasaya bile, yirmi yılda tam on yedi defa ekleme yapılmış. Başka ülkelerde de böyle midir bilmiyorum.

YK Enerji Şirketi, aylardır İkiz Köyde dinamitler patlatıyor, köylülerin evlerinin duvarlarını çatlatıyor. Geceleri aralıksız çalışan kamyonlar ve iş makineleri elli altmış metre uzaktaki evlerde yatanları uyutmuyor. Uykusuz geçen geceler onların sağlıklarını bozuyor. Jandarmaya yapılan ihbar ve şikâyetler dikkate alınmıyor. Şirketin dinamit patlatmaya ve geceleri sabahlara kadar aralıksız vardiya usulü kamyon ve iş makinelerini çalıştırmaya izinleri var deniyor. Gürültü suçu sadece apartmanlarda mı işleniyor? Apartmanlarda yaşayanlar gürültüden korunuyor da köylerde yaşayanlar neden korunmuyor?

Çünkü onlar köylü. Onların kıymet-i harbiyesi yok. Askerliğe gelince var, vergiye gelince var, hizmete gelince seçimden seçime. O da göstermelik.

Artık, yurttaş verdiği yasa yapma yetkisini vekillerinden geri almalıdır.  Kendi yasasını bizzat kendisi yapmalı ve bu yasaya da kesinlikle uymalıdır.

Duyduğum kadarıyla işe başladılar bile. EKOKIRIM yasası. Umarım, herkesin anlayacağı şekilde, kısa ve öz olur. Hadi hayırlısı. 22.01.2023


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık