• 28 June 2021, Monday 10:28
MehmetOğultürk

Mehmet Oğultürk

BAK SEN ŞU İŞE

19 Haziran 2021 tarihinde yayımlanan Önder gazetesinde;  Milas’da Bilim Şenliği ile ilgili habere kafam takıldı.

“Köyde Şehirde Kültür Sanat Bilim Her Yerde” konulu TÜBİTAK 4007 Milas Bilim Şenliği’nin yapılacağını Milas Kaymakamı Sayın  Mustafa Ünver BÖKE ile Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın İsa BAL’dan duyunca , ülkemizin ürettiği elektriğin ancak %5’ini üreten ve fırsatı kaçırmayan YENİKÖY KEMERKÖY, şenliğe katılan öğrencileri sevindirmek üzere büyük bir coşkuyla gelmiş ve Şenliğe katılanların çılgın alkışları arasında  binlerce lavanta fidanı dağıtmışlar. Bilime büyük bir katkı sağlamışlar. Öte yandan, bulundukları şehri ekonomik olarak, müthiş kalkındırmışlar. Bölge halkının refah düzeyine, sağladıkları istihdam ile büyük hizmetler yapmışlar. Milas’da yaşayanları herkes kıskanır olmuş. Kültürüne, tarihine, sporcularına, eğitim düzeyine, bulundukları çevreye, pozitif değerler sağlayacak projeler üretmişler. Böylece, bilime çok büyük destekte bulunmuşlar.

Ürettikleri projelerin en başında; belli sayıda lavanta fidan dağıtarak bilime büyük katkı sağlamak geliyormuş. Fidan dağıtarak, yaptıkları ağaç ve doğa katliamının yaralarını saracaklarını sanıyorlarmış. Fidanın bilimle ne alakası var? Bilen var mı? Madem ki, fidan dikmek bilime katkı sağlıyor peki hazır dikili asırlık milyonlarca zeytini, çamı, meyveyi, ormanı neden kesiyorlar? Ormanlarda yaşayan canlıların soylarını neden tüketiyorlar? Neden, Köylünün evini barkını başlarına yıkıyorlar? Neden bulundukları çevredeki halkın suyuna el koyuyorlar? Neden Milas’ ın koca bir yılda tükettiği suyun altı yedi katı suyu kirletip doğaya salıyorlar? Neden,  havayı, suyu zehirleyip, on binlerce insanın erken yaşta kanserden ölmesine, milyonlarca canlının soyunun tükenmesine yol açıyorlar?

 Bilim insanlarının yaptıkları araştırmaya göre, bu güne kadar santraller yüzünden sadece Milas ve Yatağan’da kırk binden fazla insan genç yaşta kanserden ölmüş. Bunu, neden görmezden geliyorlar?

İnsan için yaşamaktan daha önemli ne olabilir ki?  Bilim, insanın daha rahat ve kolay, daha uzun ve mutlu yaşaması için gereklidir. Ölen insanın nesine yarar Bilim? Bir yandan, insanların genç yaşlarda ölmelerine sebep olacaksınız öte yandan lavanta fidanı dağıtarak Bilim Şenliğine katkı sağlayacaksınız. Yaptığınız insan ve doğa katliamını parayla, lavanta fidanıyla, sumen altı edeceksiniz.

Yazık, çok yazık bölge halkına. Suyuna, havasına, ormanına dolayısıyla yaşamına el koyacaksınız sonra da Lavanta Fidanıyla Bilime katkı sunacaksınız. Hadi oradan, bilim sizin neyinize ?  Siz, çok daha çok para kazanmak, daha da zengin olmak, uzun ve mutlu yaşamak için çalışırsınız.

Sizler, doğanın katledilmediği, havanın suyun zehirlenmediği bölgelerde yaşamayı tercih edersiniz. Haydi, gelin siz de Yeniköy’de, İkiz Köy’de, Yatağan’da, Elbistan’da yaşayın bakalım.  

Biz, Türkiye’nin en temiz ve güzel yerlerinde, olmadı Avrupa kentlerinde rahat mutlu yaşayalım. Yeniköylüler, Kemerköylüler, İkiz köylüler, Yatağanlılar, Elbistanlılar varsın genç yaşlarda ölsünler bize ne mi diyorsunuz ?

Damdan düşenin halini, en iyi damdan düşen anlarmış ey tuzu kuru YENİKÖY KEMERKÖY.

 Bilime ancak; havayı, suyu ve doğayı kirletmeyen, canlıları ve bölge insanının hayatlarını yok etmeyen bir enerji elde etme yöntemini bulup uygulayarak katkı sağlayabilirsiniz. Lavanta fidanı dağıtarak değil.

 


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık