• 09 August 2019, Friday 9:27
MehmetOğultürk

Mehmet Oğultürk

Milletin Vekili

Türkiye Büyük Millet Meclisinin başkanı Sayın ŞENTOP bir televizyon  programında,bu günkü şartlarda Vekillerin geçinemediklerini söylemiş. Aldıkları maaş, misafir ettikleri seçmenlerini ağırlamak ve seçim bölgelerine gidip gelmek için yetmiyormuş. Oysa gazetelerde okudum. Üç ayda bir, 79 bin küsurtürk lirası alıyorlarmış. Tanrı gözlerini doyursun. Başka ne denir bu söz karşısında. Böyle bir gelirle nasıl geçinsin koskoca Milletin Vekili? 

Milletin asili ayda 2020 türk lirasıyla mucizeler yaratırken, vekillerinin düştüğü durum içler acısı. Nasıl üzülmesin SayınŞentop. Hastane parası, ilaç parası,  tren ,uçak parası, misafirlere yemek parası derken vekillerin  ellerinde beş paraları kalmıyormuş. Bu nedenle  vekillerimizin aldıkları maaş yetmiyormuş. Hele asillerin yemek yedikleri bir lokantada yer içerlerse, hastanelerde sıra beklerlerse, eczanelerde ,metrobüsterminallerinde  kuyruğa girerlerse, parlamentoda  parmak kaldıracak halleri kalmazmış.

Yalnız bugünün vekilleri değil, önceki dönemlerdeki  vekiller de bu durumdan  şikayetçi idiler. Bu millet, vekillerini her zaman ihmal etmiş, haklarını yemiştir! Kendileri  lüks arabalarda kurulup, polisi jandarmayı yollara dizip son sürat hızla güvenli şeritte ilerlerken, vekillerin  halini hatırını kimse sormuyor.

Oysa, asillerin, dört beş yılda bir hatırları soruluyor, elleri öpülüyor. Her yıl, yılda iki defa  maaşlarına büyük oranda  zamlar yapılıyor. Dini Bayramlarda biner türk lirası ikramiyeler veriliyor. Kullandıkları havabedeva, su  bedeva, güneş bedeva, geceleri mehtap bedeva. Yollar, köprüler, tüneller(Muğladaki tünel hariç),dağlar, göller, denizler, ormanlar  bedeva. Daha ne ister bu asiller? Bunlar parlamenterlerimizin asillere büyük ikramları değil midir?

Yine Medyadan öğreniyoruz. Ellerin memleketinde bakanlar, başbakanlar, başkanlar kah bisikletle, kah toplu taşıma araçlarıyla, hatta yürüyerek işe gelip gidiyorlarmış. Çünkü, onların asilleri vekillerini takip eder ve hesap sorarmış. Yanlış yapan kim olursa olsun, hemen istifa edip bir kenara çekilirmiş. Sonra da unutulup gidermiş.

Bizde ise ne yaparlarsa yapsınlar vekillerden kimse hesap soramaz.Zira, büyük adamlar suç işlemez. Bir vekil, bir bakan, bir vali, bir kaymakam, bir hakim ya da savcının  trafik suçu işlediğini, yanlış yerepark ettiğini duydunuz mu hiç. Hayır. Onlar böyle bir suçu asla işlemezler. Medeni ve gelişmiş ülkelerde  ünvanı  ne olursa olsun  herkes suç işler ve cezasını da öder.Daha geçenlerde gazetelerde okudum. Koskoca İngiltere devletinin Kraliçesinin eşi Prens Philip’ in ehliyetine polisler el koymuş. Artık araç kullanamazsın demişler.Medeniyet dediğin  böyle bir şey herhalde.  Bizde sayın Cumhur Başkanının eşi, bırakın bir Bakan eşi  trafik suçu işlese ceza verebilecek, ehliyetine el koyabilecek bir polis memuru veya amiri bulabilir misiniz ?

Yasaları düzenleyen vekillerimiz, kendi maaşlarını da kendileri artırıyor.

 Yasaların suç saydığı bir davranıştan ötürü bir hakim kendisi hakkında ceza uygulayabiliyor  mu? Bir bakan  yaptığı yanlışı anlayıp kendisini cezalandırabiliyor mu? Bırakın cezalandırmayı, istifa edip bir kenara çekiliyor mu? Türkiye’de bunun örneği pek yok. Kendi kendini eleştirip, ben hatalı davrandım diyen ve görevinden ayrılan birini mumla arasanız bulamazsınız. Asillerin maaşına zam konusunda kılı kırk yaran vekiller kendi maaşlarına bir gecede zam yapıverirler. Bir bürokratın, bir memurun, bir işçinin,  bir emeklinin maaşını kim belirliyor? Tabii ki vekiller. Biraz önce birbirlerinin üzerine yürüyen, birbirlerini tartaklayan, birbirlerine hakaretler savuran vekillerkendi maaşları söz konusu olduğunda iktidarı muhalefeti  kol kola giriveriyorlar. Can ciğer kuzu sarması oluveriyorlar. Genellikle gece yarısından sonra yangından mal kaçırırcasına maaşlarına şıp diye zam yapıp  yasalaştırıyorlar. Bir asil iş arıyor. İster özel sektörde, ister Kamuda, işe başlamadan önce işverenle yani patronla  neyikonuşuyor. Tabii ki alacağı maaşı .Patron kabul etmeden kendi maaşına zam yapabiliyor mu? Hayır. Peki vekillerin patronu kim. Güya asiller.

 

Asiller işveren, vekiller onların hizmetkarlarıdır. Seçim nutuklarında biz sizlere hizmet için oyunuza talibiz demiyorlar mı? Öyleyse Vekillerin de maaşlarına zammı asillerin yapması gerekir. Her seçim döneminde   vekillerin adı ilebirlikte  alacakları maaşve diğer kazanımları da belirtilip sandığa atılmalı. Yoksa asillerin bir tırnak kadar değerleri olmaz.Olmuyor da.

 


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık