• 21 April 2021, Wednesday 9:23
MehmetOğultürk

Mehmet Oğultürk

ZEVZEKLİK

 Bir muhalefet partisinin  genel başkanı telaş ve acelecilikle televizyon ekranlarına  çıkıp , kahraman Türk Ordusunun  emekli olmuş amirallerine  zevzekler diyebiliyor. Türk Ordusuna yıllarını vermiş  bu komutanların,  ülkenin geleceği kaygısıyla,  yönetenlerini, akademisyenlerini, anayasal kurumlarını,  bürokratlarını ve Türk milletini uyarmalarından daha doğal ne olabilir. Bu komutanların bu ülkeyi, politikacılardan, bürokratlardan ve anayasal kurumlardan da daha çok sevdikleri açıktır. Herkesin  korktuğu ve sustuğu bir ortamda böyle bir uyarının altına imza atabilme cesaretini gösterebilmişlerdir. Hal böyleyken, onlara  haddinizi bilin zevzekler, diyerek aşağılamak ve itibarsızlaştırmak, mevcut iktidarın ekmeğine yağ sürmekten başka  bir işe yaramamıştır.

Aslında bugün,  memleketin kaderini değiştirebilecek bir lidere ihtiyacımız var. Ama, ne yazık ki lider yetiştirmek yönünden çok fakiriz. Tarih bize bu şansı bir kere vermiş. Fakat biz O’nun değerini bugün, maalesef bilmiyoruz. O’nun  yoktan var ettiği her şeyi birer birer yok ediyoruz. Bırakın eserlerini yok etmeyi, adına bile tahammül edemeyenleri devlet adamı diye baş tacı ediyoruz.

  Her şeyi açlık, yokluk ve işsizlik üzerinden giderek, sokaklarda shov yaparak iktidar olabilirsiniz. Ancak, ülkeyi düştüğü uçurumdan geri çıkaramazsınız. Güya milliyetçi, Atatürkçü ve  Cumhuriyetçisiniz. Kahraman askerleri,  darbe ima ediyorlar, haddinizi bilin diye azarlıyorsunuz. Yıllarca beraber yürüdüğünüzü  söylediğiniz ve yere göğe sığdıramadığınız  başbuğunuz darbeci değil miydi ?

 En çok Sayın Aytun Çıray’ ın durumuna üzülüyorum. Sabah bir tbp. Teğmen olarak  amirallerle birlikte imza atıyor, akşam  geç vakit ise genel başkanından  “hadi ordan zevzek” diye azarlanıyor.

Yok kardeşim yok, bizim Ülkemiz lider yetiştiremiyor. En güvenilir kurum olarak sadece askerimizle övünüyorduk, onları da horladık, aşağıladık ve  itibarsızlaştırdık.

Askeri okullarda ve birliklerde  yemekten önce “Tanrımıza hamdolsun, Milletimiz var olsun, afiyet olsun” diye dua yapılırdı. Onu bile değiştirdik.  Bu duanın ne sakıncası vardı da değiştirme ihtiyacını duyduk.

 Kısacası,”Bindik bir Alamete gidiyoruz kıyamete.”

Tanrı bu ülkeyi korusun!


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık