• 02 July 2020, Thursday 9:43
MehmetOğultürk

Mehmet Oğultürk

İKİZ KÖYLÜ’NÜN DERDİ  VE  MUSKİ

Değerli okurlar, geçirdiğim küçük bir operasyon nedeniyle yazılarıma bir müddet ara vermek zorunda kaldım. Milas’ a döndüğüm gün yine İkiz Köylülerin kuyu başlarında çamaşır ve bulaşık yıkadıklarını görünce bu yazıyı kaleme almak geldi içimden.

Yıllardan beri İkiz Köylünün derdine çare olamayan bir MUSKİ var. Koskoca bir genel Müdürü, bol amiri memuru olan bu kurum tüm Muğla İlinin Su ve Kanalizasyon  işlerini yürütmekle yükümlü. Ama,  gelin görün ki, iki günde bir suyu kesilen, Milas’a bağlı İkiz Köylünün derdine bir türlü çözüm bulamıyor. Duyduğumuz kadarıyla , santralı ve kömür işletmesini satın alan Şirket o bölgedeki su kaynaklarını da DSİ den kendi mülküne  almış ve isterse köye su veriyor, istemezse bir bahanesini bulup köye giden suyu keserek köylüye göz dağı veriyor. İkiz Köylüyü susuz bırakarak, bıktırıp, usandırıp doğup büyüdükleri, atalarının mezarlarının bulunduğu toprakları  terk etmeye zorluyor. Güya, MUSKİ bu su kaynaklarının kendilerine devredilmesi için yasal yollara baş vurmuş, ama ne yazık ki, ilgili Mahkemeler MUSKİ ‘nin  talebini haksız ve yersiz  bularak reddetmiştir...

Madem ki yasalar halktan yana değil, zenginlerden yana, o zaman  MUSKİ neden başka bir yol, başka bir kaynak aramıyor? Her su kesintisinin sebebini neden Şirkete atıyor? Muhtarın evine Karacahisar’dan  su getiriyor da, hatta  komşu Çam Köyünün sularından  tee Bodruma, Hava Limanına ,Güllük mahallesine su temin ediliyor da yanı başındaki İkiz Köye  bu kaynaklardan neden su verilemiyor? Bu köylüler uzaydan mı gelmişler? Onlar Türkiye Cumhuriyetinin vatandaşı değiller mi?  Onlar askere gitmiyorlar mı, vergi vermiyorlar mı, devlete olan borçlarını ödemiyorlar mı? Nedir bu ilgisizlik, bu ceza ?

Hadi, Devlet gücünü elinde bulunduranlar bu köye sahip çıkmıyorlar. Ya muhalefettekiler ne yapıyor? MUSKİ’ yi onlar yönetmiyorlar mı ? İktidarda bulunanlara cevap yetiştirmekten başka ellerinden bir şeyler gelmiyor. Küçücük bir köye bile su temin edemiyorlar. Çok yazık !

 Köyün içinde açtıkları kuyuda, yeterli suyu bulmalarına karşın, kuyu göçük yaptı deyip köylüyü Şirketin merhametine bırakan bir MUSKİ, artık şapkasını önüne koyup köylünün kaderine el atma iradesini göstermelidir. Artık ikiz köylüler için sandıkları boykot etme ve seslerini tüm Ülkeye duyurma vakti gelmiş ve geçmiştir. Böyle giderse, ilk seçimlerde ne muhalefet, ne de iktidar bu köylüden oy alamayacaktır. Bizden söylemesi…


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık