• 04 January 2024, Thursday 10:19
MehmetOğultürk

Mehmet Oğultürk

SÜPER KUPA MAÇI

Bu haftayı da futbol ile geçirdik. Bu sefer oynama yeri yüzünden kapıştık. Devleti yönetenler, maçı oynatmak için yer bulamamışlar. Sonunda, katil  Selman, gelin bizim stat boş, burada oynayın, zaten paraya ihtiyacınız var, onu da biz karşılayalım  deyince; Koca Reyiz fırsatı kaçırır mı?, Yetkililere derhal talimat vermiş. Bu maç Riyad’da oynanacak demiş. Spor Bakanı, Futbol Federasyonu, hazırlıklara başlamış. Araplarla teşrik-i mesai yaparak maçın 29 Aralık 2023 günü Riyad Stadında oynanmasına karar kılınmış. Kulüplerimiz ise pek istekli görünmemekle beraber, TFF aba altından sopa gösterince, maç yerini kabul etmek zorunda kalmışlar.  Uçaklara binilmiş, topluca Riyad Havalimanında inilmiş. Ne var ki, FB’li futbolcular ısınma turu için formalarında Yurtta Sulh, Cihanda Sulh, Kemal Atatürk yazısıyla çıkınca Arapların tepesi atmış. Hadi, İstiklal Marşınızı ve Bayrağınızı kabul edelim ama Mustafa Kemal Atatürk’ü anımsatan hiçbir şeye izin vermeyiz demişler ve soyunma odalarında forma araması yapmışlar.

Bizim yetkililer, zaten Atatürk kelimesinden nefret ettiklerinden, Arapların teklifini seve seve kabul etmişler. Kulüp başkanlarıyla, otelde bir toplantı yapma kararı almışlar. Toplantıya son anda katılan FB Başkanı Ali Koç; Ne demek Atatürk yok. Eğer Atatürk yoksa Türkiye de yoktur diyerek odayı terk edince, GS Başkanı da terk etmiş. Saatlerce süren ikna çabaları işe yaramamış. Her iki kulüp Başkanı tarafından reddedilmiş. Federasyon Başkanımız üzüntüden sinir krizleri geçirmiş. Neyse ki Araplar ambulans ve sağlıkçı göndererek Federasyon Başkanımızı teskin etmiş.

Ne Araplar inadından feragat etmiş, ne de bizim Kulüp Başkanlarımız kararlarından dönmüş.  Böylece, Türkiye’nin Süper Kupa Maçı iptal edilmiş. Atatürk ve Cumhuriyet sevdalıları, mevcut iktidarın kararlarını ilk defa boşa çıkarmıştır.  Ne Tomalar, ne biber gazı, ne de polis jandarma kalkanı bir işe yaramamıştır. Anlaşılıyor ki, bu Ülkenin Bekası, ne Üniversiteler,  ne sivil toplum kuruluşları, ne de zinde güçler tarafından sağlanacaktır. Umudumuz, Mustafa Kemal’in askerleriyiz diye haykıran taraftarlardır. Teşekkürler, Ali KOÇ, teşekkürler Dursun ÖZBEK, teşekkürler bu kulüplerin taraftarları, teşekkürler Beşiktaş. İyi ki varsınız.

Bu, politikacılarımıza örnek olur umarım. “Azim ve kararındayız” diye bildiri yayınlamak ve bunu politika malzemesi olarak kullanmak bir işe yaramıyor. Lafla, izin vermeyiz demekle iş bitmiyor. Eylem gerek, eylem. Büyük eylemci Mahatma Gandhi, topraklarında güneş batmayan İngiltere’yi  Hindistan’dan nasıl kovduysa.


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık