• 08 December 2021, Wednesday 9:51
MehmetOğultürk

Mehmet Oğultürk

AKBELENDE MÜZİK ŞÖLENİ

Geçen hafta Pazar günü, AKBELEN nöbet alanında, saat 13.00 den 18.00 e kadar süren ve orada hazır bulunan İkiz köylüleri ve doğa severleri coşturan, duygulandıran, adeta müziğe doyuran bir konserde bulunma şansım oldu. Hayatımdaki en büyük canlı müzik konserlerinden biri olan ve ezgileriyle herkesi coşturan Güllük Alevi Derneği korosunu nöbet alanına getirenlere ve icracılarına binlerce teşekkürler. Hemen hemen hepsi amatörce müzik yapmalarına rağmen, adeta profesyonellere taş çıkartan performanslarıyla benim gönlümde ayrıcalıklı bir yer buldular. Onlar belki ülke çapında çok fazla tanınmıyor olabilirler. Ama, onların verdikleri müzik ziyafetini unutmam mümkün değil. Tekrar Akbelen’de, daha kalabalık bir ortamda müzik yapmalarını gönülden dilerim.  Müzik sanatçısı olarak bilinen ve tanınan kişilerin orada bir konser vermeleri için ne kadar çok para isteyeceklerini tahmin bile edemiyorum. Hiçbir maddi beklentileri olmadan, Akbelen Ormanlarının savunucuları İkiz köylülere ve doğa severlere verdikleri desteği unutmak mümkün değil.

Başta şefleri Metin Özkurt olmak üzere tüm çalan ve söyleyenlerine minnettarız. Ellerine, dillerine, yüreklerine sağlık. Zeytin hasat işleri nedeniyle konseri dinlemek şansını kaçıran köylülerim çok şey kaybettiler. Umarım daha geniş ve rahat bir ortamda, bir daha Akbelene  gelirler ve kendilerini dinleyemeyenlere bir şans daha verirler. Bağlamalarıyla, yeri göğü inleten saz heyetine, başta yöremizin tanınmış sanatçılarından sayın Turgut TAŞ olmak üzere bağlama üstatlarına, solo türkü söyleyen hanımefendilerine, koroya ve ritim sazcılarına da biz İkiz Köylüler olarak bir kez daha teşekkürler ediyoruz. Böylesine güzel bir desteği İkizKöylülere ve doğaseverlerine sunan ve bu sunumun gerçekleşmesine sebep olanlara selam olsun.

Böyle bir derneğin varlığını yeni öğrendim. Keşke daha önceleri öğrenseydim, nerede konser verirlerse orada olmaya çalışırdım. Çalıp söylerlerken, sesim detone olsa da Onlara eşlik etmekten kendimi alamadım, ayaklarım ritim tuttu. Hem çok duygulandım hem de mutluluktan gözlerim yaşardı. Yöremizde saz ve ses sanatçılarının çoğalmasına katkıda bulunduklarından ötürü kendilerini kutluyorum. Yürekten çalıp söyleyen bu dernek mensubu insanlar etraflarına kin ve nefret değil, dostluk, güzellik, sevgi ve kardeşlik duygusunu aşılıyorlar. Ne mutlu onlara!  


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık