• 28 July 2023, Friday 14:18
MehmetOğultürk

Mehmet Oğultürk

DANIŞMANLIK

Danışmanlık diye bir meslek var mıdır? Üniversitelerden DANIŞMAN diploması alanlar mı danışman olabiliyor? Anladığım kadarıyla,  Danışman; bilmediğiniz bir konuda bilgisine başvurulan kişi olarak tanımlanıyor. Bazı kurumların Hukuk danışmanı (müşaviri) oluyor. Ama, mesleği hukukçu olmak zorunda. Bildiğim kadarıyla danışmanlık diye bir meslek dalı yok. Kendi mesleğinde uzmanlaşmış kişilerden seçiliyor danışmanlar. Başka ülkelerde de bu kadar danışman bolluğu var mıdır? Bilmiyorum. Bizde pek bol. Özellikle  siyasilerin her yanı danışman. Sağı danışman, solu danışman. Saray danışmanlarının sayısı bilinmiyor. Her milletvekilinin en az bir tane danışmanı oluyor. Al sana altı yüz danışman kadrosu(!) ve istihdam.  Genel Başkanların da bi sürü danışmanı oluyor. Çoğu da ‘Baş Danışman’.

Öyle anlaşılıyor ki, devleti siyasiler değil danışmanlar yönetiyor. O zaman biz bu siyasilerin kahrını neden çekiyoruz? Bırakalım ülkeyi danışmanlar yönetsin. Çünkü danışmanlar siyasilerden daha bilgili ve daha tecrübeli.

Bırakmazlar, koltuklarından kendiliğinden kalkma gelenekleri yok. İlla da koltuk, billa da koltuk. Kendi maaşlarına geldi mi tartışma yok, kavga yok, hep birlikte kollar havada, emekliye geldi mi kuru ekmek, soğan tavada. Elin adamı, işine giderken bisiklete biniyor, bizimkiler ise yedi yüz kişilik mersedesli korumalarla gidiyor. Tasarruf derseniz hak getire. İtibardan tasarruf olmaz deniyor. Kasada para kalmamış gam değil, Nebati başaramadı, Şimşek, veer gazı gelsin zamlar. Sonra git Arabistan’a “satılık Limanlarım vaar, Dağlarım vaar, Ovalarım vaar, Ormanlarım vaar, Yaylalarım vaar…”

 Emekliler mi dediniz? Canım onlar da bir an evvel kalkıp, hayal ettikleri Cennete gitsinler be kardeşim. Kapının önünde niye bekleşip duruyorlar? Orada her şey bedava. Hava bedava, su bedava, hurma bedava, elma bedava, huriler de cabası. Daha ne istiyorlar yahu?

 

 


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık