• 20 March 2024, Wednesday 1:06
MehmetOğultürk

Mehmet Oğultürk

AHMET ARAS (MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI)

AHMET ARAS

(MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI)

İkiz köy çevre komitesi olarak, Çamköy sınırları içinde bulunan ve AKBELEN Ormanının beslediği, Bodrum’a içme ve kullanma suyu temin eden kuyular hakkında Bodrum Belediye başkanı Sayın Ahmet ARAS ile görüş alış verişinde bulunmuştuk. Hacettepe Üniversitesi Öğretim üyelerinden iki kıymetli bilim insanının yapmış olduğu çalışmalar sonunda hazırladıkları raporu incelemiş ve tartışmıştık. Bu raporda, Akbelen ormanının altındaki kömür tabakası alındığı takdirde, üstündeki suyun yön değiştirerek yok olacağı ve Bodrum’un Çam Köydeki Su Kuyularının tamamen kuruyabileceği tespiti yapılmıştı. İkiz Köy KARDOK derneği ve Bodrum Belediyesi olarak bu konuyu yargıya taşımıştık. Bize hiç güven vermeyen yargı Akbelen ormanı Bodrum sınırları dışındadır diye Belediyenin müracaatını reddetmişti.  İki bilim insanının tespitini ve Bodrum yarımadasının susuz kalabileceğini, turizmin ve yaşam alanlarının yok olabileceğini, yargı hiç dikkate almamıştı.

Bodrum’ un ileride susuz kalması durumunda bu yargıçların vebali büyük olacaktır. Yargının bu kararına rağmen, yapılması gereken ne varsa her türlü yardım ve desteğe hazır olduğu sözünü Sayın ARAS ’tan almıştık.

Bu güne kadar tanıdığımız siyasetçilerin arasında, en cana yakın, en alçak gönüllü, kibirsiz, içten, samimi ve saygılı, kısacası tam bir Halk adamı kimliği  ile sayın Ahmet ARAS’ ı  yakından tanıma fırsatını bulduk. Kendileriyle kucaklaşıp dertleştik. Odasının kapısını bizlere açan, saygı ve sevgiyle dinleyen, elinden ne geliyorsa yapacağını ifade eden böyle bir başkana sahip oldukları için Bodrumluları gerçekten kıskanmıştık. Kendi Başkanımızdan göremediğimiz ve alışık olmadığımız ilgi ve yakınlığı görünce hem şaşırmış hem de çok duygulanmıştık. Kapısını açıp bizleri dinlediği için Sayın Ahmet ARAS’ a ne kadar teşekkür etsek azdır.

O’nu Bodrumlulara armağan eden CHP yöneticilerini kutluyoruz. Doğru ve yerinde bir karar almışlardır. Çünkü O, ister beğensinler, ister beğenmesinler Bodruma ve Bodrumlulara çok yakışmış. Kim olursa olsun, ayrım yapmadan vatandaşı hor görmeden dinleyen ve gereken hizmeti üreten böyle bir siyasetçiye alışık değiliz.

Belki Atatürk’ün yetiştiği okullardan feyiz aldığımızdan, belki 1283 numaralı En Büyük Harbiyeli ile aynı sıralarda oturduğumuzdan bir birimizi görünce kırk yıllık arkadaşmış gibi sarmaş dolaş olduk.

O şimdi, Sayın Erol Mütercimlerin ve Sayın Hüsnü Mahallinin televizyonlarda yaptıkları kötü propagandalara rağmen, Tanrının izniyle sadece Bodrum’un değil tüm Muğla’nın Belediye Başkanı olacak.  Yaşım gereği O’na refakat edemiyorum ama kalemim O’nun yanı başında.

Yazlık bir konutunun olması dışında Muğla ile hiç ilgisi olmayan Aydın Ayaydın önce DYP, sonra ANAP safında yer alıyor. Daha sonra da CHP den Milletvekili  oluyor.  Şimdi de, RTE nin diploması var dediği için ödüllendirilip Muğla’ya Başkan yapılmak isteniyor. Afyonda bir fırıldak Kubi vardı. Bu da onun yolunda. Böyle siyasetçilerden bu ülkeye bir yarar gelmez. AKP onun dördüncü partisidir.   

Sayın Aras’ın şöyle bir geçmişine baktığımızda; hem Muğla’nın çocuğu, hem de Atatürk’ün oturduğu sıralarda oturmuş ve oradan feyiz almış emekli bir yarbaydır. CHP O’nun ilk ve tek partisidir. Bodrumda başarılı olmadığını söyleyenler Bodrumlu değillerdir. Tıpkı Ayaydın gibi dışarıdan gelip yazlık villa sahibi olanlardır. Dağı taşı villalar ve otellerle dolu olan ve halen yenileri eklenen Bodruma hizmet kolay değildir.

O’nu daha yukarılarda hizmet verirken görmek en büyük arzumuzdur. Muğla’nın yeni Başkanı Sayın Ahmet Aras olacaktır. Bu, 1 Nisan şakası değil gerçekten olacaktır. Yolun ve bahtın açık olsun sevgili başkan Sayın Ahmet ARAS. 20.03.2024

 


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık