• 01 December 2023, Friday 10:44
MehmetOğultürk

Mehmet Oğultürk

YENİDEN TOPUZ MU?

Salı günü saat 12.00’de CHP ilçe binası önündeki Arasta Park’ta hazır bulunan partili ve partisiz meraklılarına hitap eden eski Milletvekilimiz ve Belediye Başkanımız Sayın Fevzi Topuz, Milas Belediye Başkanlığına yeniden aday olacağını açıkladı. Geçmişte yaptıklarımız gelecekte yapacaklarımızın teminatıdır, belediyecilik bizim işimizdir dedi. Yıllardır elde ettiği deneyimlerle bu görevi en iyi şekilde yapabileceğine işaret eden Sayın Topuz, Parti yöneticileri ve Milas halkının teveccühleri benden yana olursa en cesur, en doğru ve güzel kararları alacağını ve uygulayacağını belirtti. 

Milas İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevini yaptığım yıllarda Belediye Başkanı olarak görev yapan Sayın Topuz, halkın arasında gezer, dertlerini dinler ve sorunlarını hemen bekletmeden çözerdi. Çok disiplinli, verdiği sözü mutlaka yerine getirir,  görevini ihmal eden, oturarak zaman geçiren, belirli bir sürede işini tamamlamayan görevlileri de hiç affetmezdi. Vatandaşın talebini anında çözer yarına bırakmazdı. Bu nedenle kendilerini hep takdir etmişimdir. Onun vatandaşlara sert davrandığını ileri sürüp sevmeyenleri olabilir. Sevenlerinin, sevmeyenlerinden daha çok olduğuna eminim. Sayın Topuz’a hayırlı olsun der, başarılar dilerim.

Bir başka aday da Sayın Servet Evran. Onu, iyi tanıdığımı söyleyemem. Çağdaş, aydınlık ve modern bir Milas projem var diyor.  Milas’ın sorunlarına çözüm üretmek için, kadını erkeği, genci yaşlısı, esnafı işçisi, köylüsü gülsün diye, Milas’ın havasına suyuna, kuşuna böceğine doğasına sahip çıkmak için, geçmişten gelen tarihsel ve kültürel zenginlikleri ile geleceğini hep beraber planlayarak Milas’ı marka şehir yapmak ve aydınlık bir geleceğe taşımak için bu göreve talibim diyor. Doğaya ve doğal hayata dair söylediklerini çok önemsiyorum. 2019 yılından beri mücadelesini verdiğimiz Akbelen’i ziyaret edeceğini söylemesi biz İkizköy, Çam Köy ve Karacahisarlıları çok mutlu etmiştir. Bence Milas’ın, Bodrum’un, Güllük’ün su ihtiyacı her geçen gün büyüyerek artıyor. Bütün umutlar, Geyik Barajına bağlanmış durumda. Bu konuda hassas gibi görünüyor.

Sayın Mehmet Günlük’ün de aday olduğunu duyuyorum. Onun düşüncelerini ve yapacaklarını öğrenme fırsatım henüz olmadı. Bu nedenle, onun hakkında herhangi bir fikrim yok. Bir değerlendirme yapmam yerinde olmayacaktır.

Gelelim Sayın Halil Mutlu’ya. Kendisini yakinen tanıma fırsatım oldu. Uzun yıllar Belediye Meclis üyesi ve İmar Komisyonu Başkanlığı yaptığını biliyorum. Onun hakkında edindiğim intiba pek de olumlu sayılmaz. Başkan seçildiği takdirde neler yapacağını, neler vaat ettiğini duymadım ve görmedim. Buna rağmen CHP’nin tercihi ondan yana olursa saygı duyarım. Kendilerine şimdiden başarılar dilerim.

Sayın Dr. Süleyman Koç da adaymış. Kendisinin iyi bir cerrah olduğu söyleniyor.  Doktor yokluğundan, hastalar aylarca randevu alamıyor, Milaslıların Belediye Başkanından daha çok doktora ihtiyacı var gibi görünüyor. Belediye Başkanlığını herkes yapabilir ama, herkes doktorluk yapamaz. Hekim olarak hizmet vermesinin daha yararlı olacağını düşünüyorum. Siyaset yapmak doktorluk yapmaktan daha kutsal bir görev değildir. Dün ak dediğine bugün, yüzü kızarmadan, kara diyebilenler, vatandaşın teveccühünü kazanabiliyor. Üzülerek söylemek gerekirse, bu Ülkede dürüst siyasetçi bulmak çok zor. Koltuğa oturan kendini Kral sanıyor. Tahtını asla terk etmek istemiyor. Herhalde duygusal düşünüyorlar.

Karşı taraf, yine Barış Saylak mı, yoksa, Mehmet Yavuz Demir mi, Durmuş Özdemir mi, Hürol Önder mi diyecek göreceğiz? Her kimi seçerse seçsin Reyiz, bu ekonomik koşullarda, hayat pahalılığının zirve yaptığı, et peynir, meyve sebzenin cep yaktığı, akaryakıta gün aşırı, iki adım ileri bir adım geri iyileştirmeler (zam) yapıldığı, ev kiralarının uçtuğu, vergi üstüne vergiler konduğu, verginin de vergisinin alındığı, dün söylediklerinin bu gün inkâr edildiği bu zamanda işleri gerçekten zor. Sayın Saylak’ı çok yakında tanıyan biri olarak, yön değiştirip tam karşı tarafta yer almış olmasını, bir türlü kabullenemedim. Kendisini sevenleri hüsrana uğratmıştır. CHP yöneticileri onu aday göstermeyerek haksızlık yapmış olabilir. Keşke, geçen seçimde bağımsız aday olsaydı. Tarım Müdürü olarak zeytinlikleri koruyamamış ama, zeytin yağına Avrupa Coğrafi İşareti aldık diye sevinmiştir. 3573 Sayılı Zeytinlerin Islahı ve Yabanilerinin aşılattırılması hakkındaki kanunun, kendilerine yüklediği görevi yerine getirememiştir. Milas gibi bir ilçenin, Cumhuriyete ve Atatürk’e saygılı, laik ve Atatürk ilkelerine yürekten bağlı halkı, onu, Atatürk ve Cumhuriyet düşmanı bir partinin Belediye Başkanı yapmayacaktır. Artık önceki seçimde aldığı kadar oy da alamayacaktır. Reyize selam, il tarım müdürlüğüne devam diyecektir. Diğer adayların ise zaten esamesi okunmayacaktır.

Adayların, yapacakları hizmeti, yuvarlak sözlerle değil,  daha somut, gözle görülür ve uygulanabilir projelerle sunmaları gerekir.  Genelde siyasetçiler seçilinceye kadar çok şey vaat ederler. Müjde üstüne müjdeler verirler. Seçilince de unutup giderler. Rahmetli Demirel’in “Dün dündür, bugün bu gündür” sözlerini anımsatırlar.

Bakalım, CHP ve Milas halkı, yeniden Sayın Fevzi Topuz mu diyecek? Yoksa yeni bir adayla mı yola devam edecek? Hep birlikte göreceğiz.

 

 


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık