• 01 March 2022, Tuesday 7:50
MehmetOğultürk

Mehmet Oğultürk

PERŞEMBENİN GELİŞİ

Nihayet, beklenen oldu. Rusya Ukrayna’ya girdi. NATO’nun doğudan ve güneyden kuzeye doğru genişlemek için Ukrayna ile flört etmesi, Rusya’yı çileden çıkardı. Kendisini dünyanın tek efendisi gibi gören ABD ile ortaklarına Rusya dişini Kırım’da göstermişti. Kırım’ı işgal ederken sesini çıkaramayan batıdaki efendiler şimdi Ukraynalılar için yüksek sesten söyleniyorlar. Tıpkı gece ıssız mezarlıktan geçerken ıslık çalan korkaklar gibi. Rusya’ya yaptırım uygulayacaklarmış. Putin ile Lavrov’un mal varlıklarını donduracaklarmış…

Hem batıdan, hem de güneyden kuşatılıp boğazı sıkılmak istenen Rusya kendisini kapana kısılmış fare gibi hissetmeye başlıyor. Dünyanın ikinci büyük efendisi olan Rusya’nın blöf yapma lüksü yok. Bunu bilmeyecek kadar gafil olanlar batıdaki efendiler ve onun dümen suyunda gidenlerdir

 Özellikle ABD on binlerce kilometre uzaklıktan gelip Orta Doğudaki yirmi iki devletin sınırlarını yeniden çizme hakkını kendinde bulabiliyor. Büyük Ortadoğu Projesini (BOP) bu nedenle hazırlıyor ve uygulamaya koyuyor. Biz de, Eş Başkanı olmakla övünüyoruz. Bu proje için on binlerce kişi ölüyor ve de milyonlarca kişi Ülkesinden ayrı düşüyor. Hatta, Yugoslavya param parça yapılıp, Müslüman Kosovalılar soy kırımına uğrarken Batıdaki efendilerden tek ses çıkmadı. Sadece seyrettiler.

Şimdi de Rusya’nın boğazını sıkıp boğmak istiyorlar. Kiminle dans ettiklerinin farkında değiller. Karşılarındaki, onlar kadar olmasa da, bu dünyanın ikinci büyük efendisidir. Atlar tepişince aradaki eşekler ezilirmiş. Umarım bizleri arada bırakmazlar.

Rusya, Ukrayna sınırına yüz binlerce askerini konuşlandırırken bütün aklı başında devletler vatandaşlarına Ukrayna’yı terk edin çağrısı yaptı. Biz ise arabulucu olmaya soyunduk. Orada yaşayan gençlerimizi, vatandaşlarımızı geri çağırmayı unuttuk. Şimdi sığınaklarda yaşam savaşı verdikleri anlaşılıyor.

Ne yazık ki, Perşembenin gelişi, Çarşambadan belliydi. Bunu göremeyecek kadar izandan yoksunuz.

Ülke olarak biz, bunu hiç de hak etmiyoruz.


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık