• 16 October 2020, Friday 9:50
DursunGirgin

Dursun Girgin

DOLAR İNER Mİ YOKSA SIRTIMIZA HALA BİNER Mİ?

Dostlarım merhaba… Bu günleri de mi arayacağız? Evet. Hani derler ya Perşembe’nin geleceği Çarşamba’dan belliydi. Evet gözünde at gözlüğü olmayan herkes bu gerçekleri görebilir. Şu an Sonbahar aylarındayız. Yarın Kış gelecek  odun var, alamayacağız. Kömür var, alamayacağız. Elektirik var, kullanıp da klimamızı çalıştıramayacağız. Çarşıda, pazarda herşey var ama para olmadığı için alıp da o her şeyi evimize getirip de yiyemeyeceğiz.

Özelikle de büyük şehirlerin yaşantısı bir kabusa dönecek. Niye mi? Çünkü para yok, para.. Maliye Bakanımız kıs kıs gülüyor. Sayın Bakanım bu işin şakası olmaz. Neyine güveniyorsun. Dolar neredeyse 8 TL’yi görüyor. Sizler hala işin gırgırındasınız. Her geçen gün ülkedeki işsiz sayısı artıyor da artıyor. Bir yanda virüs belası, öbür yanda dürüst belası. Niye dürüst belası diyorum:  Dürüst insanlar kula kulluk etmezler. Maşallah kula kulluk edenleri görüyorum da onlara insan demeye dahi dilim gönlüm elvermiyor.

Evet sevgili dostlarım cennet mekan Haydar Baş Hoca’nın dediği gibi ülkemiz zifiri karanlığa girmiştir. Tek bir çare var o da şu; eli birlik töğbe edip Yüce  Rabbimize hem dua edeceğiz, hem de çevremizde hala dünyaya at gözlüğü ile bakanlar varsa onları uyarmak. Peki niye böyle bir kapkara tablo çizdim? Bakınız sadece  düğün derneklerin yasaklanması sonucu sadece Dibekdere’ye  giremeyen paranın toplamından yola çıkarak, bu ülkenin gerçek yüzünü at gözlüğü takanlara göstermek istiyorum. Evet Dibekdere’de 350 müzisyen var. Her müzisyen en az 30’ar tane düğün dernek yapacaktı. 30 düğün dernek geliri, müzisyen başı en az 15 Bin TL idi. 15 Bin TL çarpı 350 eşittir, 5 Milyon 250 Bin TL. Şu anda bu milletin cebinde yok. Farz edinki bir evde baba oğul iki müzisyen var. En az  bu eve 30 Bin Lira para girecekti. Peki sadece Milas Pazarı bu kadar zararda olduğuna göre gelin de siz Edirne Kırklareli, Çanakkale, İzmir, İstanbul, Ankara ve 81 ilde yaşayan milyonlarca müzisyeni şöyle bir gözünüzün önüne getirin ve elinizi vicdanınıza kayarak Haydar Baş yalan mı söyledi. Yoksa gözünde at gözlüğü olan bu millet mi? Bu gerçekleri göremedi. Evet dostlarım bu milletin saflığı bu milletin kapitalizmin gerçek yüzünü ve ülkemiz üzerindeki Ali Cengiz oyunlarının farkına varamamış olması nedeniyle yıllardır varlık içinde yokluk çekiyoruz. Mesele  sadece düğün ve derneklerin yasaklanması gibi basit bir mesele değil. Esas olan şu ki: Bu millet daha çok çileler çekecektir. Mesela sadece Dibek Dere’ye girip çıkacak olan meblağ 5 Milyon olursa, gelin de ülke bazındaki sadece müzisyenlerin çekeceği çileyi? Bu günden şahsen ben görebiliyorum.

Evet sevgili dostlar kış yavaş yavaş ben geliyorum ha diye esip gürlemeye başladı. Sonumuz ne olur, nasıl olur ben de bilemiyorum. Elbette Yüce Rabbimiz bir kapıyı kapar, bir başka kapıyı açar. Bu kapıyı da açtıracak olan yine insan oğludur. Bu ülkede her zaman söylediğim sözleri tekrar tekrar gündeme taşıyacağım ki. Bu millet neyin eğri, neyin doğru olduğunu anlayabilsin.

Evet dostlarım bu ülkede o kadar çok kaynak var ki sormayın. Yer altı, yer üstü sözün tamamı deliye anlatılır. Yani bu ülkede her şey var. Sadece vatanını seven, ABD’nin çıkarları için değil de milletinin çıkarlarını ön plana alan gerçek Atatürk sevdalıları, bu ülkede söz sahibi oldukları zaman işte o zaman görün siz Türkiye’yi. Bu ülkedeki asgari ücret değil 2300 TL yani 23000 TL dahi olsa buna karşılayabilecek kaynaklar var bu ülkede.

Evet dostlarım sözlerimi ister gülüp de geçin, isterse alaya alın ama bir gerçek var ki bu ülkede çok zengin kaynaklar var. hem de sınırsız. Peki ABD ve AB ne diyor? Kaynaklar sınırlı. Hadi oradan aptallar. Haydi dostlarım insan oğlu şu ABD’nin, İsrail’in, AB ülkelerinin Türkiye üzerindeki Ali Cengiz oyunlarını bu millet bir anlayabilse. Işte o zaman bu ülkede asgari ücret 23000 TL de olur, 33 Bin TL de olur. Yeter ki bu millet bir uyanabilsin.

Haydi dostlarım hoşça kalın, dostça kalın. Tabiki virüsten değil de açlıktan ölmezsek eğer.


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık