• 22 January 2022, Saturday 8:15
DursunGirgin

Dursun Girgin

Gel de sen bu hesabın altından çık

Dostlarım merhaba. Öncelikle 2022 yılımız hayırlı olsun. Inşallah, tabi ki dualarımız kabul olursa, gel de sen üzülme. Yüce Rabbim insan oğluna akıl vermiş, fikir vermiş. 20 seneden beri aynı türküleri dinleye dinleye bıktık artık. Çarşı pazar ateş pahası. Sadece ısınma ve elektrik gideri ayda 1750 TL. Şimdi de dua ediyoruz.

Be kardeşim hala niye inat edersiniz?! Neymiş efendim, eskiden tüp kuyrukları vardı, sigara kuyrukları vardı. Doğru da milletin cebinde para vardı. Şimdi herşey var ama para yok. Şaytan bunun neresindeyiz? Bari eskiden topraklarımız ve devlete ait fabrikalarımız vardı. Ya şimdi ne oldu? Fabrikalarımız talan edildi. Özelleşmedik hiç bir şeyimiz kalmadı. Herşeyden önemlisi de siyasetin bile bir onuru, bir hassiyeti vardı. Onu da ayaklar altına aldılar. Hala emeklinin eline geçecek üç kuruşluk maaşın bile hesabını kitabını yapamadılar. Çok yazık! Şu an ben SSK emeklisiyim. 2021’de en son aldığım maaş 2624 TL idi. Peki şimdi ne olacak, hala meçhul. Farz et ki  5 bin TL verdiler. Olmaz ya! Hadi diyelim ki oldu. Şu hayat pahalılığında 5 bin TL paranın ne hükmü var; niye tartışıyoruz? Sayın AKP’liler, Sayın Bahçeli, Sayın Kılıçdaroğlu ve diğerleri, hepinizi de dinliyorum. Aylardır hep takip ediyorum. Maşallah hiç kimsenin ağzından şu satılık fabrikaları, satılık maden ocaklarını, satılan topraklarımızı, iktidar olunca, tıpkı ATATÜRK’ün 1923’te yaptığı gibi devletleştirip, o beleşçileri de  hadi geldiğiniz yere yürüyün bakalım diyen bir delikanlı çıkmıyor. Siyasi ağızlardan sadece BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş ari. Neymiş efendim devlette devamlılık şartmış. Be kardeşim, ülkemin 100 yıllık kazanımları talan edildi. Talan edildi diyorum, çünkü gören göz, duyan bu kulaklar her halde az çok olup bitenleri görüyor. İşte milletin beklentisi budur. Bu toprak uğruna benim Hasan Dedem şehit oldu. Gerekirse ben de tıpkı dedem gibi bu vatan için, bu topraklar için şehit olmaya hazırım. Yeter ki bu güzel vatanımda Suriyeliler değil, Katarlılar değil, benim yavrularım sefa sürsün.

Evet  dotlarım, bir çuval Yatağan kömürü 25 TL, bir kilo çam odunu 1,5 TL, bir kilo zeytinyağı 50 TL. Gel de sen üzülme! Gel de sen kahrolma! Evet eskiden tüp, şeker kuyrukları vardı ama milletin de cebinde parası vardı. Ya şimdi? Her şey var, para yok. Peki ben ne mi istiyorum? Hem para olsun, hem de çarşıda pazarda her şeyimiz olsun. Velhasıl bunca yer altı, yer üstü kaynaklarımız var. Buna rağmen bu insanlar neden fakirlik çekiyorlar? Çünkü bu sistem yanlış beyler. Hem kapitalist sistem devam edecek, hem de herşey güllük gülistanlık olacak. Işte bu olmaz. Artık bütün siyasetçilerin aklını başına alıp, şu kötü gidişata dur demeleri lazım. Bıktık artık sen ben kavgasından; millet gerçekten de gıtlağına kadar bankalara borçlu. Ne oluyor beyler yukarıda? Izaha çalıştığım tek bir konu var sadece ısınma ve elektrik, su, telefon giderleri aylık neredeyse 2 bin, 2 bin 500 TL. Gel de sen böyle bir durumda üzülme.

Haydi hoşçakalın. Dostçakalın.

Işte zurnanın zırt dediği yere geldik. (Devam Edeceğim)


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık