• 30 November 2019, Saturday 8:00
DursunGirgin

Dursun Girgin

TÜRKİYE’DE KÜLTÜR GARİP DURUMDA

Dostlarım, merhaba. Bu köşe yazımı kaleme aldığım tarih 24 Kasım, yani Öğretmenler Günü. Tüm öğretmenlerimin ellerinden öpüyorum. Onlar olmasaydı biz bugün ne okuyabilir, ne de yazabilirdik. Ne de olsa ben de bir öğretmenim. Çünkü, ben de yüzlerce öğrenci yetiştirdim. Usta-çırak ilişkisiyle 60 seneden beri yöremizin davul zurna kültürünü yaşatmaya çalışıyoruz. İşte ben de bir öğretmenim diyorum, değerli dostlarım. 
Ne yazık ki ülkemizde hayli zamandan beri kültürümüz çok garip durumda. Tıpkı bugünkü çarpık eğitimimiz misali. Açıyorum telefonu Balkanlarda tüm zurnacı davulculara, ‘Değerlerimiz ha bitti ha bitecek veya bitirilecek, evet bitirilecek’ diyorum. Çünkü internet ortamında o kadar müzik kültürümüz hakkında fetva veren sözde din adamlarımız var ki, sormayın. Neymiş efendim, müzikli düğün harammış. Gel de şimdi sen bu ülkenin dinini, diyanetini bilmeyen onlarca insanına bu fetvaların yanlış olduğunu anlat.. En azından milyonlarca insan kul hakkı yemeden, kimseden çalıp çırpmadan, şu ülkede kültürel kimlikleriyle yaşamlarını sürdürebiliyorlar diye sevineceğimiz yerde.. Ne yazık ki, o milyonların ekmeği ile oynayan cemaatlerin liderlerine şunu söylemek istiyorum: Yıllardır sizler bu ülkenin balını kaymağını yerken, o sözde haram dediğiniz, dinlemekten dahi kaçtığınız bu ülkenin gariban müzisyenlerinin her Cuma günü de olsa haftada bir o camilere Allah rızası için verdikleri bağışlarla saltanat sürdüğünüzün farkında mısınız? 
Değerli dostlarım, Trakya’yı çok iyi tanıyorum. Özellikle de o garip davulcu ve zurnacıların semtlerine karargâh kuran cemaat liderleri, ne yazık ki ‘Bu ülkenin temeli kültürdür’ diyen Mustafa Kemal’in tam tersine bu ülkenin kültürel kimliğinin altını oymaya ve de yok edilmesine çalışmaktadırlar. Oysa bugün birçok cemaatin nasıl saltanat içinde yaşadıklarını hepimiz çok iyi biliyoruz. Ben şahsen bir müzisyen bir kültür adamı olarak yıllardır ne cemaate taş atarım ne de bu ülkede olup biten dinle, İslamiyet’le hiç mi hiç alakası olmayan konuları karıştırırım. 
Ancak bu demek değil ki, sen benim ekmeğime dil uzatacaksın… Ben de eli kolu bağlı duracağım…
Evet, benim güzel ülkemin güzel insanları. Şunu iyi biliniz ki, kültürsüz bir millet yıkılmaya mahkûmdur. Bu cemaatlerin yüzde 99’u Atatürk’ü hiç hazmedemezler. Peki neden? Çünkü o Atatürk ki, bu milleti gerçek İslamiyet’le tanıştırdığı için. İşte o nedenle Atatürk’ü hiç sevmezler. Gerçek İslamiyet’i bu millet tanısın asla istemezler. 
İşte bugünkü köşe yazım, Türkiye’de kültürümüz garip durumda dememin gerçek manası. Türkiye’de yaşayan milyonlarca müzik kültürüyle uğraşan değerli insanlarımızın halini görün, sonra bu ülkede gerçekten kültürümüze sahip çıkılıp, çıkılmadığına siz karar verin. Şimdilik söyleyeceklerim bu kadar ancak bu konuya devam edeceğim. Şimdilik hoşça kalın, dostça kalın.


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık