• 15 October 2018, Monday 20:03
DursunGirgin

Dursun Girgin

NEDİR BU İMAR AFFININ ÖZÜ

    Dostlarım merhaba ben köyde doğdum, köyde büyüdüm. Çoluk çocuk hepimiz köyde, yani Dibekdere köyünde yaşıyoruz. Babadan, atadan kalma birkaç dönüm arazimizin içine 7-8 tane ev yaptık. Daha doğrusu ele mahkûm derler ya hani, işte ben de mecburen öyle yaptım. Bir ben miyim? Hayır beyler, Dibekdere’nin %99’u böyle. Evlerimizi gelişi güzel, o sazdan saptan mamül evlerden nihayet şöyle insan gibi yaşayalım diye dişimizden arttırdık, başımızdan arttırdık, yavrularımıza dünyada bir mekan olsun diye birer ev yaptık. Tabiiki buralar köy olduğu için depreme dayanıklı olsun da gerisi önemli değil dedik ve nihayetinde iyi veya kötü başımızı sokabilecek birer mekan sahibi olduk. Bu evlerin hepsinin de elektriği var, suyu da var. İyi kötü yaşamımız devam ederken, bu aralar sağ olsun Ankara’ya seçipte adam diye gönderdiklerimiz, Muğla’mızı büyük şehir yaptılar, bu sefer kırk yıllık benim köyüm oldu mahalle. Yetmedi birçok yasa çıktı şehir de köy de bir oldu, ancak bu millet gerçekten de çok vurdumduymaz. Örneğin şu imar affı mı nedir konuyu buraya getirmek istiyorum. Bu kanun çıkar çıkmaz herkeste bir telaş, bir telaş aldı başını yürüdü. Bu konularla ilgili hiçbir kimse ne bir açıklama yapıyor ne de vatandaşı doğru dürüst aydınlatan var. Çoktan beri de ne sabuna ne de suya dokunuyorum. Bir de ne göreyim, kirden pastan ellerim nasır bağlamış, demek ki sabuna suya dokunmadan da yaşanmıyormuş.

Efendim çok söze ne hacet, 10.10.2018 Perşembe günü Önder gazetesine uğradım, sağ olsun Coşkun Bey’le ayak üstü birazcık sohbet ettikten sonra Kemal Kaşkar hocamı aradım dedim ki sayın Kemal hocam şu imar affı mı yoksa nedir bilmiyorum, gerçekten de birçok vatandaşımız bu konularla ilgili hiçbir şey bilmiyoruz ancak şu kadarını duydum ki Muğla ilimiz büyükşehir olduğu zaman 2012 yılından önce yapılmış olan meskenlerin hepsinde zaten otomatikman bu kapsam içerisine alındı. Şimdiyse vatandaşımızın yapması gereken 2012 yılından önce yapılmış olan bu evleri oturma izni almak için gerekli müracaatları yapacaklar. Ancak şunu da belirtelim ki bundan sonra yapılacak inşaatları izne tabi olmak şartıyla yapılacaktır. Ben böyle biliyorum, belki de, benim de yanılmış olduğum yerler olabilir. En azından sayın belediyelerimizin vatandaşlarını bu konularla ilgili aydınlatıcı bilgi vermeleri şu anda gerçekten çok faydalı olacaktır. Bu benim söylemiş olduğum sözler eskiden Milas’ın 119 köyü vardı, Muğla ilimizin de 400 köyü vardı, yani bu dertler, bu mağduriyet bütün köylerimiz için geçerli bir konudur. Lütfen bu konuyla ilgili başta Muğla büyükşehir yetkilerinin vatandaşlarımıza aydınlatıcı bilgiler vererek bir nevi fırsatçıların elinden kurtarmalarını insanlık adına rica ediyorum. Eğer gerek duyarsam bu konuyu irdelemeye devam edeceğim, şunu da söylemek zorundayım ki bütün bu bilgilerimi öncelikle insanlık adına rica ediyorum, şimdilik hoşça kalın, dostça kalın…

 

 


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık