• 25 February 2017, Saturday 2:32
DursunGirgin

Dursun Girgin

Bu referandum bana geçmiş günlerimi hatırlattı

Dursun GİRGİN

Dostlarım merhaba.

Öncelikle şunu söyleyeyim, bu yazımın amacı, Hayırcıları PKK ile aynı kafese koyanlara sitem içindir.

Malum, yıllar önce 1970’li yıllarda bazı beyaz kadın tüccarlarıyla Dibekdere’de kıyasıya mücadele ettim. Bu arada da üç seçim geçirdim, her seçimde de karşıma öyle azılı kişiler geçti ki sormayın. Örneğin o günlerde benim kalkıp da bana oy vermeyenlere ne demem gerekirdi? Hayır dostlar hayır! O insanlar da benim canım ciğerimdi. Onların hepsine, iyisiyle kötüsüyle hepsine dost elimi gösterdim. Ben ayrımcılıklar yerine yapabileceğim hizmetleri anlattım ve sonuçta da ortaya yıllar sonra öyle bir tablo çıktı ki, eski Diberdere’den ortada eser kalmadı. Bugünkü siyasi iktidar gibi hiç kimseyi ötekileştirmedim. Sonunda da ne oldu bakınız: kazanan Dibekdere oldu.

Bu arada eski, o ne olduğu belirsiz karanlık günlerin yerine bugün, bir kültür köyü Dibekdere yer aldı.

Dostlarım, akıllı insanların yapacağı iş işte böyle olur.

Peki ya ben kalkıp da “mühür bende ” diyerek bu insanlarımızı ötekileştirmiş olsaydım bugünkü Dibekdere’nin yerine çok daha farklı bir Dibekdere olurdu. Onun için lütfen AKP’li de, CHP’li de, MHP’li de, HDP’li de bu ülkenin vatandaşıdır. İnsanlarımızın yoksulluk, yolsuzluklar, hukuksuzluklar zaten canına tak etti, bir de milletimizi kalkıp da HAYIR diyenler PKK’lıdır gibi sözlerle yine bu mevcut iktidarın 15 seneden beri her seçimde ama her seçimde söylediği sözlerle bir zulüm haline gelen seçimlere lütfen daha da içinden çıkılmaz hale getirmeyelim. EVET diyenler bu ülkenin has evladı HAYIR diyenler terörist öyle mi beyler?

Bakınız bu cümleleri söyleyen de yazıp çizenler de hem suç işliyorlar hem de tam İsrail’in istediği ABD’nin istediği ve dahi Çanakkale’ye bir türlü geçemeyen o günün düşman güçleri ne yazık ki içimizde ki akılsızlar sayesinde, yok Arap baharıymış yok efendim şuymuş yok buymuş diye bu güzelim cennet vatanımızı bölük pörçük etmeye çalışıyorlar.

Evet, sayın evetçiler neden evet dememiz gerektiğini çıkın ortaya anlatın bakalım. Biz de duyalım. Öyle saçma sapan sözlerle yıllardır bu milleti hep oyaladınız. Yeter artık! Ne yani, farz edelim ki EVET dedik asgari ücret 5000 liraya mı çıkacak? Ne yani, satılıp savulan fabrikalar geriye mi gelecek? Yıllardır canımıza tak ettiren işsizlik sona mı erecek? Ne yani, EVET dersek terör sona mı erecek? Etmeyin eylemeyin Allah aşkına, gelin şu yukarıdan beri izah etmeye çalıştığım Dibekdere’den örnekleri lütfen çok iyi düşünün ve şunu da hiç kimse unutmasın ki “Rüzgar eken fırtına biçer” hayır eken hayır, şer eken de şer biçer. Tıpkı bugünkü gelişen olaylar zinciri gibi. Çiftçi derdini anlatmak istedi “ananı da al git” dendi. Millet özgürlük istiyoruz; hak, adalet istiyoruz dedi, kendi evladı polisinden dayak yedi. Yetmedi “Arap Baharı” geliyor diye tüm İslam alemini harabeye çevirdik. Bu mudur siyaset. Evet dememiz için bana bir sebep gösterin yeter! Ama benim hayır demem için binlerce sebep var ortada. Hele hele şu hortlayan din cambazlarına bir bakın Allah aşkına. Türkiye nereye gidiyor diye sormamak için kendimi zor tutuyorum. Nurcusu, pircisi, nakşicisi, cübbelisi, cübbesizi adeta cirit atıyor Türkiye’de. Evet dün FETÖ’cüler bugün de onun yerini doldurmaya çalışan cemaatler de aynıdır. Bunların alayı dış güçlerin tıpkı PKK gibi, tıpkı FETÖ gibi, tıpkı YPG gibi, IŞİD gibi bu ülkenin temeli olan Cumhuriyet’i yıkıp yerine de nasıl bir devler kuracaklar bilemeyiz.

Onun için, lütfen gelin elbirliği ile ülkemize ve dahi ATATÜRK TÜRKİYESİNE SAHİP ÇIKALIM.

‘Anlayana sivrisinek saz anlamayana davul zurna bile az’ diyor, saygılar sunuyorum.

EVET diyene de HAYIR diyene de saygım var, yeter ki birbirimizi incitmeden, kırıp dökmeden hayırlısıyla şu referandumu da sağ salim huzur içinde yapabilelim.

Bunun yolu karşılıklı sevgiden, saygıdan ve hoşgörüden geçer.

Haydi dostlarım, hayırlısı olsun.

Hoşça kalın dostça kalın.


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık