• 02 July 2020, Thursday 9:40
DursunGirgin

Dursun Girgin

İNSANLARIMIZ ŞAŞKIN

Dostları Merhaba…

Yaklaşık olarak 80-90 günden beri evlerden dışarı çıkamıyoruz. Bu insanlar ne yer, ne içer? Ne soran var, ne de söyleyen. Yani derdini anlatmak daha bir ülkede eğer suç olup çıkmışsa vay halimize.

Şu aralar ekmek aslanın ağzında değil, tam midesinde. Oradan o ekmeği çıkarıp da çoluk çocuğa yedirebilene ne mutlu efendim. Malum Dibekdere bir çalgıcı köyü. Hala bekliyoruz. Düğünler, dernekler ne olacak? Bu insanlar tabiri caizse üç dört aydan beri borç harçla geçiniyorlar. Peki sonu ne olacak bu insanların? Birçok aile günü birlik yevmiye işine gidiyor. Bu iş için ayarlanmış araçlar tıka basa dolu. Ne sosyal mesafe var, ne de bir tedbir. İnsanların yaşaması dahi mucize niteliğinde. Bir ara harç borç para çekip yavrularımdan çok zor durumda olanlara elimden geldiğince yardımcı olayım dedim. Sonuç malüm; Gırtlağa kadar borca dolduk. Tek güvencem emekli maaşım. Çocuklarıma bir baba olarak

benim mi destek olmam gerek, yoksa onlar mı bana destek olmaları gerekir.  Elbette ki eğer şu virüs belası olmamış olsaydı yavrularım şu an harıl harıl düğünlere gidiyor olacaklardı.  Peki şu ana kadar yani 80-90 günden beri bu insanlar ne yer ne içerler? Bazıları diyebilirler ki her gün yüzlerce insan Bodrum'a günübirlik yevmiye işene gidiyor diyebilirler. Yalnız bu insanlar tamemen  kaderine terk edilmiş vaziyette çalışıyor. Özellikle de ulaşım konusu… Şimdi başta devlet bankalarımızdan şunu rica ediyorum; bu virüs belası geçene kadar müracaat eden Dibeklidereli müzisyenlere yardımcı olmalarını rica ediyorum. Mesela 30-40 eve 10 bin lira 6 ay ödemesiz 36 ay vadeli ihtiyaç kredisi verip, bu yörenin kültürel kimliğini hiçbir yerden yardım almadan 250-300 yıldır yaşatan bu insanlara yardım edilmesi konusunda başta bu yörenin milletvekilleri derhal ilgili ve yetkili makamlarla görüşüp bu köye gereken desteğin acilen verilmesi gerekir. İşlerin güzel olduğu günlerde Dibekdereli zurnacı ve davulcuların Milas Esnafına ne büyük katkılar sağladığını bilmem benim anlatmama gerek var mı? Evet dostlarım Dibekdereli zurnacı ve davulcular şu aralar çok zor bir dönemden geçiyorlar.

 Bu konu ile ilgili başta Sayın Muğla  Milletvekilleri’ne bir çağrıda bulunmak istiyorum. Lütfen bu köyün insanları yıllardır hiç kimseye yük olmadan kültürel kimliklerini ve sanatları sayesinde bu yöreye çok büyük katkıları olmuştur. Şimdi de devletimizin bu insanlara çok zor günleri anlattabilmeleri için müracaat eden her aileye en az 10.000 TL ihtiyaç kredisi verilmesi için devlet bankalarına gerekli talimat verilmesini önemle rica ediyorum. Evet gerçek dost böyle zamanlar için lazım. Öyle değil mi dostlarım? Devletim bana varlık gününde değil, darlık gününde lazım. Haydi dostlarım hoşça kalın, dostça kalın.

Milas Yöresi Davulcular Zurnacılar Dernek Başkanı Dursun Girgin Tel: 0532 642 05 39

 

 


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık