• 04 January 2019, Friday 8:14
DursunGirgin

Dursun Girgin

BU SİSTEMLE DAHA FAZLASI OLAMAZ ZATEN

Dostlarım merhaba buna da şükür diyerek söze başlamak istiyorum. Evet bu kapitalist sistemle işte bu kadar bir asgari ücret verebilirsiniz. Bence geçmiş yıllara oranla yapılan bu 400 küsur asgari ücret zammının bir seçim yatırımı olduğu apaçık ortada. Şimdi ta köy muhtarlıklarından başlayarak yerel seçimlerde oy kullanacak olan bu millete şunu söylemek istiyorum: Yavaş yavaş insanlığımızı unutuyoruz. Mesela bazen kahvehanelere çıkıyorum adam ağzını açmış, işte ‘benim evimde şu kadar oy var’ , ‘ şu parayı kim verirse ona oyumu veririm’ diyor. Bu tür insanların bu ülkeye ne faydaları olabilir ki?Bu tür insanlar zaten öncelikle her şeye maddiyatın gözüyle bakıyor.

Değerli dostlarım, ben Dibekdere’de 15 yıl muhtarlık yapmış bir zat olarak, şu ülkenin çok kısa bir zamanda nereden nereye geldiğini görünce inanın utanıyorum. Yahu be kardeşim oy namustur, oy vatandır, oy bayraktır. Sen nasıl olur da bunca değeri bir çırpıda üç kuruşa satarsın?Doğrusu şu ki anlamakta ve anlatmakta zorluk çekiyorum.Neyse, ben şu asgari ücretle yılbaşından sonra gelebilecek elektrik faturalarından söz etmek istiyorum.Bir günlük elektrik ve soba masrafım neredeyse 30 TL.Bir ayda bu gider nerdeyse 900 TL. Gel de sen bu asgari ücretle geçin de göreyim seni. Yiğidi öldür hakkını yeme derler ya işte ben de öyle yapmak istiyorum.Yani zor da olsa böyle bir asgari ücret açıklandı.Diğer yıllara oranla iyi bir ücret, ancak şunu da unutmamamız gerekli. Bu ülkenin yer altı ve yer üstü kaynakları o kadar çok ki sormayın. Eğer bütün bu kaynaklarımızı bu milletin hayrına kullanırsak bu ülkede asgari ücret 2020 değil de 6000 TL.olurdu. Önemli olan şu kapitalist sistemlerde kaynaklar sınırlı, ihtiyaçlar sınırsız.Eğer bizler bu sistemden vazgeçip de, tıpkı Mustafa Kemal Atatürk’ün yaptığı gibi her şeyimizi millileştirirsek, inanın bana çok kısa bir dönemde bu ülkede asgari ücret 5000-6000 TL.olur. Yeter ki en büyük kaynağın insan olduğunu fark edebilelim.Yani üretim de tüketim de dengeli olmalıdır.İşte bunun da adı sudur.Milli ekonomi modeli, bu modelde en büyük kaynak insan olarak gösteriliyor.Eğer bu anlayışla yeniden derlenip toplanırsak, inanın dostlarım bu milletin belini hiç kimse bükemez.Aksi halde ne olacak bakın sizlere peşinen söylüyorum.Zaten her şeyi özelleştirilmiş olan bu ülkede işten çıkarmalar çoğalacak ve sonuçta işsizler ordusunun sayıları daha da artacaktır.Umarım biz yanılmış oluruz da inşallah 2018'i mumla aramayız.Şimdilik tek söyleyecek söz şu, hayırlı olsun demektir.Yalnız küçücük köy ya da mahallede dahi eğer üç kuruş parayla oylarımızı satılığa çıkarırsak bu ülkede hiç bir zaman doğrulara ulaşamayız.Son söz olarak şunu söylemek istiyorum, Yarabbim sen bu cennet vatanımızı kötülüklerden ve kötü niyetli insanların şerrinden koru.Bizleri yolunu, yordamını şaşıranlardan eyleme.Birlik ve beraberliğimizi son derece zararsız olacak olan vatan sevgisinden, bayrak sevgisinden, Allah korkusundan, bizleri daima doğru olan yolda yürümeyi nasip eyle.Haydi dostlarım, hoşça kalın, dostça kalın.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık