• 20 July 2017, Thursday 19:40
DursunGirgin

Dursun Girgin

Ya olduğun gibi görün ya da göründüğün gibi ol!

Dursun Girgin

Dostlarım merhaba.

Önce: “Yarabbi ne olur içimizdeki beyinsizler yüzünden bizleri helak etme ve cennet mekan İstiklal Marşımızın Yazarı Mehmet Akif Ersoy’un deyimiyle, ne olur Rabbim bu güzel milleti bir daha İstiklal Marşı yazmak zorunda bırakma” diyerek kısa ve de öz bir duayla söze başlamak istiyorum.

Sevgili dostlarım, bir ata sözümüz vardır: Perşembenin gelişi çarşambadan belli olur derler.

Tabii ki geleceği her siyasetçi görebilir mi? Elbetteki hayır. Eğer geleceği önceden bilebilmiş olsaydık 50 yıldır AB’nin kapısında bekliyor olmazdık. Keza dostlarımızı düşman belleyip, düşmanlarımızı da dost bellemezdik.

Bence halâ ne bu millet ayıkabilmiştir, ne de bu milleti yönetenler. Zaten sadece Orta Doğu politikamıza bakarak bu gerçekleri görmemiz gayet kolay ve de basittir. Onun için Sayın Cumhurbaşkanımız 15 Temmuz olayları dolayısıyla yurda seslenişi sırasında çok güzel dualar yaptı. İyi güzel de geçekten dualarımızda samimiysek bu ülkenin camilerinin ezansız kalmasını istemiyorsak o halde öncelikle dostumuzu ve de düşmanımızı çok iyi bilmek zorundayız. Özellikle de şu ortalıkta cirit atan bazı tarikatlara çok dikkat edilmesi gerekir. FETÖ gider ÇETO gelir. Değil mi ki bu ülkede din siyasete alet ediliyor. O halde biri gider biri gelir.

Kimdir bunlar derseniz?

Evet dostlarım, bu tipler o kadar çok ki bilemiyorum sayıları kaçtır. Demek istiyorum ki cennet mekan Mustafa Kemal Atatürk’ün ilk işi tekke ve zaviyeleri kapatmak olmuştur.

Evet, gerçek Müslümanlara asla sözüm yok. Olmaz da. Ama gel gör ki bugün bu ülkede İsrail adına, ABD adına, İngilizler adına ajanlık yapan binlerce sözde dindarlar var. Bunlar dün vardı, bugün var, yarın yine olacaklar. Onun için lütfen başta siyasetçilerimizin çok ama çok uyanık olmaları lazım bu tür insanlara karşı ...

Değerli dostlarım, bir zamanlar da bugünkü FETÖ denen sözde hoca efendi için bir çok kişi devletimizi yönetenleri uyarmışlardı. Ama her uyarıda uyarıcılara öyle ithamlarda bulunduk ki, akla hayale gelmeyen sözler söyledik. Şimdi de, vay efendim “aldanmışız” demek aslında bir nevi beceriksizliğimizi kabullenmek demektir.

Onun için, lütfen eğri oturalım ama doğru konuşalım ve de bu ülkeyi gerçekten de daha fazla bölük pörçük etmeden ne olur geliniz sevgi, saygı, hoşgörü çook önemli.

Bakınız Mevlana’ya Yunus’a, Hacı Bektaş-ı Veli’ye de kendinize gelin.

Üç günlük koltuk zevki için bu milleti daha fazla germeyelim. Bugün FETÖ’cü diyerek birçok insanımızı işinden, ekmeğinden ettik. Ne olur çobanla koyunu bir tutmayalım.

Bu anlamda, şu güzel cennet vatanımda tarikatların, şeyhlerin, şıhların artık son bulması dileğimle, geliniz kul ile Allah arasına girmeye çalışan, din adına, cemaat adına, köşe dönmeci oynayanlara dikkat edelim derim.

Gerçek müminler, şuurlu ve de uyanık insanlardır.

Bu duygu ve düşüncelerle, demokrasisine sahip çıkan şu yüce milleti canu gönülden kutlar, tüm şehitlerimize Yüce Rabbim’den rahnet dilerim.

Hoşça kalın, dostça kalın.

 


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık