• 10 February 2022, Thursday 7:56
DursunGirgin

Dursun Girgin

YANLIŞ HESAPLARIN KURBANI OLDUK

Dostlarım merhaba. Şu son günlerde iyiden iyiye artan geçim şartları yüzünden insanlarımız öyle huzursuz ki değme gitsin. Iyi güzel de bunca zorlaşan hayat şartlarını özellikle devletin başı görmüyor mu? 2002 yılından beri şöyle eşimi alıp da yanımızdaki Bodrum’a , Marmaris’e şöyle 3-5 günlük bir tatil dahi yapamıyoruz. Her geçen gün daha da kötüleşen hayat şartları inanın canımıza tak etti. Şu an asgari ücret 4250 TL her neyse ne… Benim maaşım 3284 TL.  Oturdum iyiden iyiye şöyle bir  hesap ettim. Eskiden hanımın eline her pazar günü 300 TL verirdim. Şimdi 600 TL. Bunun içinde yağ yok, elektrik yok. Yani sadece ot çöp, meyve türü, bir bağ taze soğan 7,5 TL, ıspanak 15 TL, patlıcan 20 veya 25 TL.

Ey siyaseti sanat edinenler! Sizlere sesleniyorum. Tv ekranlarında bol keseden atmak kolaydır. Ama adam gibi bir ülkeyi idare etmek öyle laf cambazlığı yapmakla asla olmaz. Bu ülkenin topraklarında adam diksen adam çıkar. Sırf AB’ye yaranacağız diye pamuğa kota getirdiniz, tütüne kota getirdiniz, hayvancılığı da hamd olsun rahmetli ettiniz. Peki sonuç ne oldu? Bakınız üreten bir millet, tüketen bir millet olup çıktı. Şimdi de çarşı pazardaki üretilen ürünler hepsi de sera altında üretiliyor. Yerin altından artezyenden su çıkarıp, tarlasını sulayacak. Vatandaş elektriğin Kw saatini henüz tam bilen yok. Yani tabirimi hoş görün ama eskiden bir ata sözü vardır; ormancıya salgın salmışlar o da köylüye salmış. Yani at tepişir arada eşşek kalır misali. Olan millete oluyor. Satılmış medyanın hiç umrunda bile değil, ülkedeki ekonomi yangını. Şimdi yetkililere özellikle de devlet bankalarının genel müdürlerine sormak istiyorum. Şu özel bankalara olan kısa vadeli borçlarımızdan emeklileri kurtarın. Tek bir  şartla devlet destekli olmak kaydıyla 2002 yılından beri bir türlü bitmek tükenmek bilmeyen borçlarımızdan lütfen benim gibi her zaman üretime katkı sağlamaya çalışanları kurtarın.  Yıllardır müzik aleti yapımıyla uğraştığım halde eğer ben bile geçim sıkıntısı çekiyorsam bu milletin hali nasıl, hiç bilen var mı?

Yani Sayın Cumhurbaşkanım eğer bu ülkeyi iyi yönetmiş olsaydınız bugün benim gibi 74 yaşındaki bir vatandaşımız asla isyan etmezdi. Yani şunu söylemek istiyorum. Benim 3284 TL’lik maaşımdan elimizde borçlar ödendikten sonra daha da bankaya borçlu kalıyoruz. Bu mudur hak? Bu mudur adalet? Ben asla siyaset yapmıyorum. Yalan yanlış da konuşmuyorum. Işte teledon numaram 0532 642 05 39. Işte T.C numaram 50734544912.  Arayın sorun. Ayıptır ayıp. Ben köyümde 15 sene muhtarlık yapmış bir zatım. Hem de kuru ekmeğe.. Zar zor 2002 yılında emekli olduk. Oysa asıl zorluklar ondan sonra başladı. Yarın bir gün eğer üç kuruşluk emekli maaşımıza da özel banka el koyarsa, hiç şaşmam. Çünkü artık yüce yaradandan başka bizi dinleyecek ne milletvekillerimiz var, ne de elimizden şöyle tutup da destek olacak bir kurum ve kuruluş var. Mesela şu KOSGEB mi nedir, neden müzik aleti yapanlara destek olmaz. Neden devlet bankaları cüzi bir faizle bizlerin borçlarımızı kapatma kredisi vermez.  Ben aşağı yukarı 60 seneden beri Muğla yöresinin kültürünü dünyaya duyurmuş bir müzisyenim. 10-15 seneden beri de müzik aleti yapımıyla uğraşıyorum. Yani bu ülkenin ekonomi çarkının dönmesi için mücadele ediyorum. Neyse… hani bir söz vardır; anlat derdini Marko Paşa’ya derler ya işte o misal. Belki de bu serzenişim son serzeniş olur. Umarım emeklilere reva görülen bu yanlış yoldan bir an önce dönülür de şu fani dünyada belki de son günlerimizde bir huzur bir rahat yüzü görürüz. Bu konuya devam edeceğim. Şimdilik hoşçakalın, dotça kalın.


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık