• 02 June 2020, Tuesday 12:30
DursunGirgin

Dursun Girgin

DOĞRU ZAMANDA DOĞRULUK KONUŞMAK GÜZELDİR

Dostlarım merhaba… Uzun bir zamandan beri göz hapsindeyiz. Yani evden dışarı çıkamıyoruz. Bu virüs belasının da öyle dünyanın gündeminden düşmeye hiç mi hiç niyeti yok.

Evet dostlarım, son köşe yazımda dedim ki gelecek köşe yazımda Türkiye'deki müzikle karnını doyuran insanlardan bahsedeceğim..  İlk önce şu kara günlerde insanlarımızı birazcık olsun eğlendirmek, onlara moral verebilmek çok güzel bir duygu. Sayın Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat Bey’e çok teşekkür ederim. FOX TV'de uzunca bir süre seyrettik Milas'ın gözdesi olan davul ve zurnacı yavrularımızı. Çok değerli Milas halkımız nasıl da alkışlıyordu. Çok memnun oldum. Asıl olan bu güzelliği tüm belediyelerimizin böylesine zor günlerde yapması gerekir. Her yörede davul zurna olmayabilir. Klarnet olur, asma davul olur. Tıpkı  sokak konseri verir gibi. Her ilçede, her ilde, hatta eskiden belediye iken, büyükşehir oluşumundan sonra mahalle olan Beçin, Selimiye, Bafa, Güllük ve Ören gibi yerlerde dahi bu tür uygulamaların yapılması inanın çok isabetli bir karar olacaktır. Bu yıl belki de düğün dernek gibi işlere ya hiç izin verilmeyecek, ya da çok sınırlı izin verilecek. Ancak şunun da altını çizmem gerekir ki müziğin insan üzerindeki etkisi dünyaca malum olan bir gerçektir. Yani sözde medeni devletler dediğimiz Batı, bundan 200-300 yıl önce delilerini ölüme atarlarken, Osmanlı’da müzikle tedavi yolları üretilmiş ve bu uygulama sayesinde birçok Avrupa ülkesi delilerini Türkiye’ye getirmiştir. Şimdi bazı aklı evveller müziğe karşı duruş sergilerler. Oysa bazı gerçekler var ki bu gün gerek Türk Halk Müziği’nde gerekirse Türk Sanat Müziği’nden öyle makamlar var ki birçok hastalığa şifa niyetiyle söylenir.

Neyse bu meseleyi de inşallah bir sonraki köşe yazılarımda yazacağım. Benim için önemli olan konu şudur: İnsanız. Öyleyse neden şu fani dünyada birbirimize faydalı olamıyoruz? Evet herkesin fikrine ve zikrine saygılıyım. O halde geliniz şu kara günler lçin senlik benlik davasından vazgeçelim. Her şey insanlar için deyip el ele verelim. Şu cennet vatanda kardeşçe yaşamasını öğrenelim. İnternette bir genci gördüm bir kavanoz dolusu tabanca mermisi ile poz vermiş ve insanları tehdit ediyor. Çok yazık. Ey siyasetçiler.! Tehdikar insanları hiç sevmem. Tehdit her kapıyı açamaz ama sevginin açamayacağı kapı yoktur. İşte bunun için diyorum ki böylesine zor günlerde biz müzisyenler hep sevdiğinin yanında yer almaya devam edeceğiz.

Evet Dostlar gelelim zurnanın zırt dediği yere. Dibekdere’de bazı evlere 1000’er lira yardım verdiler. Bu paralar elbetteki çok iyi oldu. Ancak bu yardımlar her ay yapılırsa, hele hele bu virüs belası geçene kadar eğer her ay hiç olmazsa asgari ücret düzeyinde bir para yardımı yapılırsa her derde deva olur. Aksi halde bu insanlar virüsten değil de belki de açlıktan ölebilirler. Ben bir müzisyen olarak Türkiye'de müzikle karnını doyuran binlerce müzisyen aileler için gerçekten de çok endişeliyim. Kaynak yok diyenlere de ben her zamanki gibi bu ülkede kaynak var ama o kaynakları kullanabilecek akıllı insanlara ihtiyaç var deyip Milas Belediyemize, kültür adamlarımıza, zor günlerde sahiplendiği için de çok teşekkür ediyorum.

Haydi dostlar hoşça kalın, dostça kalın ama doğru zamanda da doğruları söylemekten geri kalmayın.

 


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık