• 20 October 2023, Friday 12:15
DursunGirgin

Dursun Girgin

DİBEKDERE’Yİ HALA ANLATIYORUM

Dostlarım merhaba. Dibekdere’yi hala anlatıyorum. Sağlığım sıhhatim yerinde olduğu müddetçe de anlatmaya devam edeceğim. Dibekdere’nin dünü, bugünü ve geleceği ile ilgili sayfalar dolusu yazılar yazsam yine de hedefe varamayız. Şöyle ki Dibekdere tıpkı yer altındaki madenlerimiz gibi öylesine zengin bir tarihsel geçmişi var ki saymakla, yazmakla bitmez. Bu cümleden hareketle kısmet olursa inşallah İzmir Ege Üniversitesi Öğretim Görevlileri’nden bir müzik hocası doktorasını hazırlamak için Dibekdere’yi seçmiş ve bana ziyarete geldi. Tarih 24 Eylül Pazartesi günüydü. İzmir’den yola çıkarken sırf bana bu güzel müjdeyi verebilmek için, eğer evde olmamış olsam bile ben neredeysem oraya geleceğini ifade etti. Yavaşça. Muhtar Dursun kim? Neysin nesinden yola çıkarak Dibekdere’yi anlatmaya başladık. İnşallah hiçbir işi yarıda bırakmadım bunu da başarıyla tamamlayacağımı umarım. Tabi ki önce sağlık.

Değerli dostlarım gönül arzu eder ki bu kitabı Milaslı biri yazsın. Yıllardır bu ümitle bekledim. Birçok dostumla müzakerelerde bulunduk. Ha bugün ha yarın diye diye ömür geçiyor. Benim içimde Dibekdere’nin dününü, bugününü ve de geleceğini anlatmak bir onur vesilesi olacaktır. İnşallah şu güzel Milasımıza ait birçok zeybekleri ve kayıt altına alınmamış, notası yazılmamış eserleri de inşallah bu vesileyle kayıt altına alacağız. Umarım güzel bir şekilde Dibekdere’yi Sezar’ın hakkını Sezar’a vererek anlamak nasip olur. Bu kitapçıkta neler neler olacak neler… Taa Dibekdere’nin Halep’ten 1800’lü yıllardaki göçüyle başlayacak olan anlatımımız, gördüklerimiz ve duyduklarımız şeklinde kaleme alınacak. Dibekdere’ni kültürel kimliği inşallah “söz gider yazı kalır” mantığından hareketle eski zurnacı ve davulcuların öz geçmişleriyle, varsa ellerinde gözleri gibi sakladıkları babalarına dedelerine ait fotoğrafları getirip, kopyalayıp, tekrar geri vereceğim. Tüm Dibekdereli ve Selimiyeli zurnacı ve davulcu dostlarımdan rica ediyorum. Geliniz el birliği ile bana yardımcı olun, bu başarı sadece Muhtar Dursun’un başarısı olmaktan çıksın. Tüm Dibekdereli ve Selimiyeli zurnacı ve davulcu dostlarımdan rica arkadaşlarımızın başarısı olsun. Haydi dostlar iş başına. Bu duygu ve düşüncelerimle bu gün aramızda olmayan tüm zurnacı ve davulcu dostlarıma Allah’tan rahmet dilerim. Şu anda hayatta olan tüm davulcu ve zurnacı dostlarımdan da Dibekdere’yi en güzel şekilde ifade edebilmek ve kaleme alabilmemize yardımcı olmalarını rica ediyorum. Dibekdere’yi en güzel Dibekdereliler anlatabilir der, hoşça kalın dostça kalın.

Unutulmasın ki; “Bir millet sanata önem vermedikçe büyük bir felâkete mahkûmdur," M. Kemal Atatürk

Zurnacılar ve Davulcular eski başkanı Zurnacı Muhtar Dursun Girgin

Tel: 0532 642 05 39 ve 0252 545 42 30 (ev)


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık