• 17 August 2020, Monday 14:03
DursunGirgin

Dursun Girgin

Kamer Genç’i ve Haydar Baş’ı Özledim

Dostlarım merhaba…

Haydar Baş’ı özledim. Eğer hayatta olsaydı bugün hem Diyanet İşleri Başkanı’nın o pervasızca sözlerinin, hem de durup dururken şu cübbelinin Alevi Kardeşlerimizi çok derinden üzen sözlerinin cevaplarını en iyi şekilde verirdi.

Değerli dostlarım! Aleviler bu ülkenin en aydın kesimidir. Alevilikte üç temel kural vardır; eline, beline, diline sadık olacaksın. Alevi kardeşlerimi çok iyi tanırım yıllardır. Onların sofralarında ekmeklerini yedim, çaylarını, kahvelerini içtim. Sözlerine, sohbetlerine katıldım. Çok mu çok mükemmel insanlardır.

Şimdi gelelim şu iki zatın ardı ardına yersiz ve de fütursuzca açıklamalarına. Böyle bir zamanda çok mu gerekliydi, bu tür açıklamalar. Biri bu milletin can damarı olan Atatürk’e dil uzatıyor, diğeri Cübbeli Ahmet denen zavallı ise milyonlarca Alevi Kardeşimizi çok üzen sözler sarf ederek, bir anda kamuoyunun dikkatlarini üzerine çekmeyi başarıyor. Çok mu gerekliydi bu tür açıklamalar. Evet nedeni şu: Bugün ekonomi adeta dibe vurdu. Bir yanda virüs belası, bir yanda işsizlik, bir yanda yoksulluk, çaresizlikler aldı başını gidiyor. Peki böyle bir zamanda ne yapılması gerek? Anında cemaatler devreye giriyor ve bir anda Türkiye gündemini değiştiriyorlar. Eğer bugün rahmetli Haydar Baş ve Tunceli Milletvekili Kamer Genç hayatta olsaydı inanın bu iki patavatsıza gereken cevabı verirdi. Gerçi bugün birçok köşe yazarımız gereken cevapları verdiler de. Ancak bu iki zatın kolay kolay ülkenin esas köklü sorunlarına döneceklerini hiç mi hiç sanmıyorum.

Bir bakıyorum bir miletvekili bir ayda 7-8 defa korona testi yaptırırken, normal, sıradan vatandaşlar Nisan Ayı’ndan beri bir test dahi yaptıramayan milyonlarca insanımız var. Ey cübbeli! Ey diyanetin başı! Lütfen ya hayır söyleyin, ya da susun da adam sansınlar sizi. Evet ya hayır söyleyin, ya da susun. Bakar mısınız dostlarım. Şu iki zatın birbirlerine benzer ne kadar çok yönleri var. Her ikisinin de ağızlarından çıkan sözler bu milletin zerre kadar hayrına değil. Hep bölücülük, hep kötülük, hep işleri güçleri  hayrın değil de şerrin yanında durmak.

Aleviler bizim kardeşimizdir. Evet benim de annem Alevi’ydi. Ey cübbeli, o insanlar asla kul hakkı yemezler. Kul hakkı yiyenlere de destek olmazlar. Gelin de bu ülkedeki hırsızları, yolsuzları dile getirin. Cesaretiniz varsa tabi.

Neyse aslında bu tür insanları muhatap kabul edip de eleştirmek dahi bence doğru birşey değil. Evet meclisteki o güzel insanların sözlerine hasret kaldık. Kim mi? Tabiki Kamer Genç. Tabi ki o güzel insan Haydar Baş.

Ne diyor bakınız Aleviler; ‘bizim kardeşimizdir’diyor ve tabiki ‘Hoşgeldin Atatürk’ diyerek, gönüllerimize su serpiyor.

Değerli dostlarım hatırıma gelen güzel bir sözü vardır rahmetli babacığımın. Derdi ki; ‘oğlum bak. gören kuş gördüğünü işler, görmeyen kuş da yuvasını taşlar’. Işte bugün yuvasını taşlayan o kadar kişi var ki. Sormayın. Yüce rabbim bu tür insanların şerrinden bu cennet vatanı korusun. Amin. Aleviler candır. Candan öte cemin manasını bilmeyenler gerçek Aleviliği de bilmezler. Işte bugün cübbelilerin, diyanetim yediği her lokmanın içinde Alevilerin ve de ülkede yaşayan 36 etnik kökene sahip vatandaşımızın verdikleri vergiler vardır.

Onun için yediğiniz ekmeğe bari saygı gösterin de ikide bir kiminiz ATATÜRK’e kiminiz de Alevi kardeşlerimize saldırmaktan vaz geçin. Artık yeter. Ya hayır söyleyin ya da susun.

 


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık