• 11 December 2019, Wednesday 8:14
DursunGirgin

Dursun Girgin

EĞER AMAÇ İNSANA HİZMET İSE…

Dostlarım, merhaba. Ülkemizde ne yazık ki her geçen gün yaşam koşulları zorlaşıyor. Örnek mi istersiniz? Milyonlarca örnek verebilirim. Ancak ben şahit olduğum bir konuyu dile getirmek istiyorum. Hemen hemen her sabah Milas’a gelir, sabah çorbamı içer, sonra da günlük gazetelere bir göz atar, önemli bulduğum konularda sonuna kadar okur, en azından ülkemizde neler oluyor bitiyor bu konular hakkında bilgi sahibi olmaya çalışırım. Dostlarım, hemen arz edeyim. Ben bir müzisyenim. Yanı sıra da bir kültür dostu ve insanları seven, doğayı seven biri olarak bazı olumsuz konulara hep müdahale ederim. Malumunuz artık Muğla büyükşehir oldu. İyi güzel de be kardeşim, yıllardır bu insanların ürettikleri ürününü pazara getirip satmaları gerekir. Öz Milas Kooperatifi malum artık Büyükşehir’e bağlı halde iş yapıyor. İyi güzel de bu insanların çoğu, eski tabirle köylerde yaşıyorlar ve bağ bahçe ile uğraşıyorlar. Farz edin ki her ailenin üç beş çuval sebzesi, meyvesi olur. Bunu da Cuma, Pazartesi, Salı ve Pazar günleri Milas’a, merkeze getirir. Satıp, savar. Sonra da akşam evine dönerken de yine o kazandığı parayla kendinde olmayanları satın alıp evine, çoluk çocuğuna, torunlarına götürür. Eskiden yollarda üç beş çuval sebze için koskoca bir traktörünü çalıştırır, pazara gelirlerdi. Oysa şimdi Öz Milas Kooperatifi kurulduğu günden bu yana hepimiz rahatız. Bunun için başta Öz Milas Kooperatifi kurucularına ve bu kooperatifi bünyesine katarak hizmet ağlarını genişleten Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne çok çok teşekkür ediyorum. 
Eğer amaç insanlığa hizmet ise o zaman eyvallah.
Konum şu: Bazı şoförler özellikle de cezadan korktukları için vatandaşın işini zorlaştırıyorlar. İşte bu köşe yazımı yazdığım gün yine bir yaşlı teyze sebzesini, pazarda satabileceği mahsulünü toplamış, sabah 8 aracı ile yola çıkmış, tam durağa yaklaştık. Araç kaptanı ‘Teyze ben senin yüzünden ceza yiyemem’ diyip işi yorguna yokuşa sürmeye başladı. Ben de konuya müdahil oldum. ‘Bak Kaptan Bey, bu kadın bunca yükü nasıl taşıyacak. Şu durak yeri ile Pazar yeri arası neredeyse bir kilometre. Yazık değil mi?’ falan dedik. Ve nihayet vatandaşın işini gördük. Demek istediğim konu şu: ‘Kısa kes, Aydın havası olsun’ misali bu insanlar eğer mallarını çarşı, pazara getirip de satmazlarsa bu milletin hali nice olur. Zaten insanlarımız büyük bir ekonomik kriz içinde, bir de büyükşehrin getirdiği yasaklar nedeniyle hayatımızı daha da zora sokmayın. Ne olur, rica ediyorum.
Geliniz yasaları hazırlarken insana odaklı olarak hazırlayın. İnsanların zararına olan yasaları yeniden bir daha gözden geçiriniz. Veyahut da ilgili birimlere emir veriniz ve insanlarımızı zor durumda bırakmayın. Zaten sosyal demokratlara yakışan bu olmalı. Öyle değil mi. Haydi dostlarım. Hoşça kalın, dostça kalın, hayatı kolaylaştırın.

Bir dost.
Zurnacılar Davulcular Dernek Başkanı 
Dursun Girgin
0532 642 0539
 


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık