• 28 July 2022, Thursday 9:18
DursunGirgin

Dursun Girgin

Beyağaç’ı anlatmak kolay değildir

Dostlarım merhaba. Beyağaç ilçemizi anlatmak çok zor bir şey. Çünkü anlatıp, yazılıp çizilmesi gereken o kadar çok meseleler var ki… Neyse. Eğer nasip kısmet olursa inşallah hem şu anki AKP’li belediye başkanımızdan, hem de bir eğitimci olan eski halk eğitim müdürlüklerimizden emekli şu anki CHP ilçe başkanlarımızla da Beyağaç’ın geçmişi ve geleceği konularında gerçekten de sohbet etmek isterim. Ama siyasi meseleler ön plana çıkarıldığı müddetçe asla ne geçmişi, ne bugünü, ne de geleceği konuşabiliriz. Ben tarafsız bir gözle bakmak istiyorum bu güzel ilçemize. Neden mi? İşte nedeni; Benim bu ilçede hem sağcı, hem de solcu birçok dostum var. Mesela eski belediye başkanımız dostum Hüseyin Abi. Gerçekten de bir kültür dostuydu. Eğer benim geldiğimi duyarsa mutlaka gelip şöyle beni 1-2 saat dinler, ondan sonra da işine gücüne giderdi. Neyse güzel bir evlat yetiştirmiş. Tıpkı kendisi gibi, insana önem veren biri. Çok memnun oldum. İnşallah onlar da benden memnun olmuştur. Allah gani gani rahmet eylesin.

Dostlarım aslında imkanlar elverse şöyle Beyağaç ilçemizin her yıl Ağustos aylarında yapılan Kartal Gölü şenliklerini anlatabilsek. Gerçekten de Beyağaç ilçemiz şirin mi şirin, şöyle genişçe bir vadiye serpiştirilmiş ahşap evleriyle, tütüncülük ve hayvancılık tarımı ile uğraşan bir ilçemiz. Bu ilçede Eti Krom madeni de var. 5 bin yaşındaki meşhur çam ağaçlarını gerçekten de görmek lazım. Evet sevgili Denizli Milletvekillerimizden rica ediyorum. Lütfen şu Beyağaç- Kale arası yollarıyla biraz daha ilgilenin.

Şimdi gelelim zurnanın zırt dediği yere: her yerde birçok hayranlarım var ama Beyağaç’taki hayranlarım çok fazla. Öyle ki internetteki yaklaşık 45 dakika süren bir zurna fasılım var. Orada şirin Kırşehir türkümüzü kimse çözememiş ki işte bu yüzden bu eserimin de özetini bir vesileyle anlatmış oldum. Şenlik bitene kadar kadını erkeği, okumuşu yazmışı herkes 4-5 programım esnasında en az 20-30 kere aynı türküye istek yaptılar. Evet dostlarım 1 yıl sonraya gün alanları mı sorarsın, alkolün de etkisiyle aman Dursun Amca sakın benim düğünüme kadar ölme diyenleri mi ararsın. Heyhat dostlar, sonuçta ölüm var, ölüm. İşte geldik, işte gidiyoruz dediğim gibi. Beyağaç  halkı çok cana yakın insanlar. Bu insanların varlığı sayesinde burası daha bir güzel geliyor. Bana göre bunca övgüye layık mı bu insanlar bilemiyorum. Neyse siz siz olun buralara yaz aylarında yolunuz düşerse mutlaka yöresel dondurmasından yemeden geçmeyin.

Değerli dostlarım dağlarıyla, ovalarıyla, buz gibi akarsularıyla bir harika diyarı olan Beyağaç ilçemizi bir vesile ile mutlaka ziyaret edin. Çünkü bu güzel insanlar tarımsal kültürüne çok önem vermelerinin yanısıra yöresel kültürüne de çok değer veren insanlardır.

Haydi dostlarım gelecek köşe yazımda nereleri anlatırım bilemem. Şimdilik hoşça kalın, dostça kalın.


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık