• 28 November 2020, Saturday 8:50
DursunGirgin

Dursun Girgin

Kıyamet ne zaman kopacak?

Dostlarım merhaba. Nasrettin Hoca’ya birgün bir zat der ki;

‘Hoca, hocam kıyamet ne zaman kopacak söyler misin?’

Hoca da gayet  rahat bir şekilde der ki; ‘küçüğü mü? Yoksa büyüğü mü?’. Vatandaş da ‘Aman hoca kıyametin de küçüğü, büyüğü mü olurmuş hiç’ deyince, Hoca da ‘Elbette olur’ der. ‘Öyleyse söyle bakalım küçüğü nasıl, büyüğü nasıl olacak?’ der. Hoca da başlar anlatmaya: ‘Bak dostum hanımım ölünce küçük kıyamet, ben ölünce de büyük kıyamet  kopar’ der.

Evet dostlarım her ne kadar da kıyametin ne zaman kopacağını hiç kimse bilemese de bu dünyadan öbür aleme göç eylemiş o kadar çok Allah dostları var ki. Rahmetli Nasrettin Hoca da bunlardan birisi.

Evet insanın eşinin ölmesi  demek küçük kıyametin kopması gibidir. Hele hele o insan kadın olsun erkek olsun ailesi için, çevresi için, toplum için faydalı biriyse elbette   insaoğlu üzülüyor. Bakınız ne diyor güzel dinimiz ‘Bir alimin ölümü, bir milletin ölümü gibidir.

Neyse ben konumun ilgi çekebilmesi için baştaki yazıyı kullandım. Öyle ya şu zor günlerde öyle zorluklarla karşılaşıyoruz ki sormayın. Bütün bu olup bitenlere bir de beceriksiz siyasilerin sözleri, davranışları eklenince ye yiyebilirsen. Ben acıyı severim ama çok acı da insane fayda yerine zarar verir. Tıpkı acı sözler gibi. Efendim ABD’de bir seçim oldu. Kılıçtaroğlu, Biden’I kutlamış. Ne var bunda? Aman Allahım Sayın Bahçeli’nin halini ve tavrını görmeniz lazım. Ne oluyor? Alt tarafı bir ülkenin ana muhalefet lideri, bir ülke devlet başkanına yeni seçilmiş olmasından dolayı kutlama mesajı göndermiş. Ne var bunu bu kadar büyütecek? Geçelim bu faslı. Maliye eski bakanı Barak Albayrak istifa etmiş. Aman Allah sanki kıyamet koptu. Yeni seçilen Maliye Bakanı işte söyleymiş, eskisi beceriksizmiş mişmişmiş. Yahu bu sistemde kimi getirseniz getirin maliyenin başına 3 gün sonra o da biter. Çünkü temel sağlam değil. Be kardeşim, evet bu ülkenin sağlam bir mali politika izleyebilmesi için şartsız, şurtsuz milli ekonomi modeline geçmesi gerekir.  Mesela benim avlumda oğullarım, gelinlerim, tarunlarımla birlikte 25 kişi yaşıyor. Adam başı günlük ihtiyacı 20 TL. Öyle diyelim. 20x25 günlük 500 TL. Haftalık 3500 TL, aylık 14000 TL para lazım. Ben de farz edin ki merkez bankasıyım. Kalkıp bir aylık 14000 TL, biryıllık 168000 TL para ihtiyaçken, yıllık olarak bu çocuklara  100000 TL verirsem bu çocuklar nasıl geçinir? Evet asıl mesele şu: bir yılda bu ülkeye farz edin 2 Milyar Dolar lazımken sen bu paranın ancak 3/1’I kadar piyasalara sürüyorsun. O zaman da nakit paraya ihtiyaç duyan vatandaşlar bankalara koşuyor. Tabi ben bir ekonomist  değilim.     Ancak görünen köy de kılavuz istemezmiş. Sen vatandaşına yeterince  emeğinin karşılığı olan parayı vermezsen Maliye Bakanı kim olursa olsun ne fark eder? Atıyorum benim şu anki emekli maaşımın en az 7-8 bin TL olması gerekir. Şayet    öyle hayranı olduğumuz ABD gibi veya AB’liği yaşayacak olursak o zaman benim aylık gelirimen az 11-12 Bİn TL olması gerekir. Yoksa eti kasapta, bilmem neyi de köpekte görürüz. Şimdi sevgili dostlarım bir şeyin altını iyice  çizmek gerek. Yukarıda   birçok konuyu açık ve net şekilde açıklamaya çalıştım. 4 kişilik bir ailenin bir haftalık gideri en az 400 TL. Bunun içinde elektik yok. Telefon yok, giyim, kuşam yok. Gel de sen işin içinden çık çıkabilirsen. Yani ev kira gideri, elektik, suyu, telefonu derken bir kişinin aylık gideri 1500 TL. Eh buna karşılıkta 1000 TL aylık geliri var. şimdi sen bu işin içinden çık çıkabilrisen. Olmaz beyler olmaz. Bu sisteme göre dünyanın en büyük ekonomistlerini getirseniz yine de değişen hiç bir şey olmayacaktır. Evet bu sistemin kökten kendisi bu ülke için bir zulümdür. Peki çare ne? kendi milli paramızı ne zaman basabildik, ne zaman yeraltı, yerüstü kaynaklarımızı kendimiz faaliyete geçirdik, işte o zaman bu ülkede bolluk olur. Işte o zaman bu ülkenin parasının değeri, Dolar’dan daha fazla olur. Bilmem anlatabildim mi?

Haydi dostlar hoşçakalın, dostçakalın.

 


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık