• 14 August 2017, Monday 19:30
DursunGirgin

Dursun Girgin

2017 Muğla Zurna Festivali öncesi …

Dursun GİRGİN

Dostlarım merhaba …

Yılların verdiği onca yorgunluğa rağmen, “evin bacası tütsün” diye, siz güzel dostlarımızı yalnız bırakmama adına yine bir şeyler yazayım dedim.

Yerel basına çok önem veriyorum. Nedeni ise, önce insanın yaşadığı yöresinde olup bitenleri, sonra ülkesinde olup bitenleri, daha sonra da dünyada olup bitenlerden gün gün haberdar olması çok güzeldir. Şu aralar yöremizdeki hava sıcaklıkları malumunuzdur. Yanı sıra nem oranının da çok yüksek oluşu ister istemez yorgunluklarımızı katmerleştiriyor. Buna rağmen bizler özveriyle yazıp çizip duyduklarımızı, gördüklerimizi anlatıyoruz ki halkımız da yöremizde olup bitenlerden haberdar olsun.

İşte bu duygularla yine bir şeyler anlatmak istiyorum. Tabii ki düğünleri anlatacağım, davul-zurna kültürünü anlatacağım.

Sanırım bu yıl Muğla Zurna Festivali Eylül ayında yapılacak. Bu konu ile ilgili bazı değişiklikler yapıldı. Örneğin bundan böyle artık Ercan Kılkıl davul-zurna festivallerine müdahale edemeyecek. Artık davul-zurna kültürünü çok iyi bilen bir zurnacı dostumuz, yani bu işin uzmanı olan birinin yönetiminde bu festivaller devam edecek. İşte atılan ilk olumlu adım da, bu dostumuzun Dibekdere’ye gelerek birçok zurnacı ve davulcu arkadaşımızın fikirlerini de alarak hareket etmesi olmuştur.

Bu nedenle, başta Muğla Büyükşehir Belediyemize, sonra da Sayın Ünal Yörük’e teşekkür ederim.

Eh ne derler: Hani zararın neresinden dönülürse kârdır…

İşte bu bağlamda Muğla Büyükşehir Belediyemize, geç de olsa böylesine isabetli bir karar aldıkları için teşekkür ederim. Umarım ve arzu ederim ki bu yılki Zurna Festivali çok farklı olur.

2013 yılında başlayan Zurna Festivali için aslında o kadar söylenecek sözümüz var ki…

Başta hemen şunu söyleyeyim, gerek ülkemiz içinden ve gerekse yurt dışından 3 seneden beri aynı simalar getiriliyor ve bugün Edirne’den, Kırklareli’den, Lüleburgaz’dan birçok zurnacı arkadaşımız küskünler.

Birçoğu beni arayıp “Dursun abi, siz yetkililere neden söylemiyorsunuz” diyorlar. Aslında 2013’ten beri hep söyledik, yine söylemeye devam ediyorum. Geliniz şu güzelim kültürü bireyselleştirmeyelim, ben değil biz olarak yola çıkalım. İşte böyle olduğu zaman inanın bana çok daha güzel olur. Ve genç-yetenekli birçok zurnacı yavrularımızın da önü açılmış olur.

Şimdi Aydın’daki, Muğla yöresindeki, Edirne’deki, Kırklareli’ndeki, Antep, Kırşehir, İzmir Turgutlu’daki tüm zurnacı dostlarımdan şunu özellikle rica ediyorum.

Bakınız dostlarım. Bazı konularda geçmişte yapılan zurna festivallerini hep eleştirdim. Peki neden?

Biliyorsunuz bu kültür bizim ekmeğimiz, aşımız. Bizim işimiz… İşte bu nedenle istedim ki her yıl artarak güzel programlar yapılsın. Bu kültür sevilsin istedim.

Her şeye rağmen, bir ‘Kültür Adamı’ olarak bugüne kadar emeği geçen herkese çok ama çok teşekkür ederim. Gerçek kültür adamlarında küslük olmaz. Bencillik hiç olmaz.

İşte bu nedenle ben 3 seneden beri her zurna festivalinde tüm zurnacı arkadaşlarımı sahne ardından alkışladım. Şimdi de aynı anlayışı tüm zurnacı ve davulcu arkadaşlarımdan bekliyorum.

Nerede birlik-beraberlik varsa bilin ki orada dirlik vardır. Güzellikler vardır.

Geliniz herkes 2017 Zurna Festivali için el ele verip tüm enerjimizle Sayın Ünal Yörük dostuma yardımcı olalım.

Keza bugüne kadar birçok festivaller yapıldı, bu festivaller dolayısıyla bana iki zurnacı dostum ziyarete geldi. Biri Lüleburgazlı Küçük Hasan, diğeri de Sayın Ünal Yörük… Onları bu alçak gönüllülükleri için kutluyorum. Yolları açık olsun diyorum.

Evet dostlar…

Sanırım ne demek istediğimi anlamışsınızdır.

Bugünlük bu kadar. Bu konuya devam edeceğim.

Hoşça kalın, dostça kalın …


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık