• 02 September 2022, Friday 9:37
DursunGirgin

Dursun Girgin

ŞU KÜLTÜRE ZARAR VERENLER DE OLMASA

Dostlarım merhaba, şu güzelim davul zurna kültürüne zarar verenler de olmasa var ya her şey daha güzel olacak. Elbette her meyveye zarar veren haşaratlar gibi güzelim kültür değerlerimize de zarar veren kültür yobazları var. Nasıl mı?

Bakın dostlarım, bir güzel armut alırsın eline. İçinde armutun kendisinden yetişmiş bir kurt görürsün, yemeğe tiksinirsin. Bu tüm meyveler için var olan bir gerçek. Aynı sorun kültür için de aynen geçerli. Kendini beğenmiş bazı kültür yobazlarıyla ta 70'li yıllardan beri hep mücadele ederim. Öyle ki Dibekdere'nin zurna davul kültüründe çağ atlamasını sağladığım halde hala bazı zavallılar nasıl ki siyaseti çıkar haline getirdiler ve sonuçta 'o senin adamın', 'o benim adamım' kavgaları devam ediyorsa kültürde de sanatının ehli olmayan zavallılar baktılar gördüler ki Muhtar Dursun'un başlattığı kültürel uyumluluğu sağlayamayacaklar. Bu sefer de başladılar dedikoduya. Tıpkı armut, elma, zeytinin içindeki kurtlar o meyveleri nasıl ki yenmez hale getiriyorsa, günümüzün kültür yobazları da bindikleri dalı kestiklerinin farkına ne zaman varırlar bilemiyorum.

Sözün özü şu dostlarım. Geçen köşe yazımda da aynısını söylemiştim: Kültürü yazarsın, kültür yobazlarının şerrinden kurtulamazsın.

Siyasileri eleştirirsin, siyaset yobazlarının şerrinden kurtulamazsın. Ne yani, ot gibi mi yaşayıp gideceğiz şu fani dünyada? Hayır dostlarım, hayır. Ben her zaman şunu söylüyorum. Lütfen herkes bildiği işi yapsın. Bu kültürü yolda bulmadık. Bu kültürün meşaketini bizler 50-60 yıldan beri omuzlarımızda taşıdık. Şimdi de mirasyediler mantığı ile hareket edenlere hep şunu söylüyorum: etmeyin, eylemeyin, bindiğiniz dalı kesmeyin. Aman dikkat; şimdi gelelim kültürümüze değer veren, onu yaşatmaya çalışan güzel insanlara. Onlara şunu söylemek istiyorum:

Dostlarım, eğer ömrüm olur da 2023'te öyle güzel bir zurna davul kadrosuyla sahneye çıkacağım ki görenler küçük dillerini yutacaklar. Hani derler ya görelim mevlam ne eyler, ne eylerse de güzel eyler diye güzel söz gibi. Evet dostlarım, Muhtar Dursun çağ atlamaya devam edecektir. Bekleyin görün güzel Muğlam. Sen ki Bodrum'un, Fethiye'nin ve Milas'ınla birçok farklı güzellikleri yıllardır koruyagelen bir kültür şehrisin. Sana layık olamayanlar

hep olduğu gibi, hep tarih sayfalarından silinip gideceklerdir. Aslanların olduğu yerde çakallar hep artık yemekle yetinmiştir.

Bu sözler kültür yobazlarını bir nebzecik olsun hizaya getirir mi bilemem. Dediğim gibi hep söylerim ve yine de söylüyorum Muhtar Dursun dün vardı bugün de var, yarın da bir şekilde hep var olacaktır. Bu mantıkla diyorum ki bırakın, bu halk neyin iyi neyin kötü olduğunu hep biliyor ama gün ola  harman ola.

Benim tek bir mantığım vardır: Bükemediğim bileği öperim. Ama asla ne kültür yobazlarının ne de siyaset yobazlarının önünde eğilip de el etek öpmedim. Bundan sonra da asla el etek öpemem. Hadi dostlarım, hoşça kalın. Dostça kalın. Kültürü anlatmaya devam edeceğim.


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık