• 22 March 2017, Wednesday 18:47
DursunGirgin

Dursun Girgin

Bulanık suya dalmak iyi değildir!

Dursun GİRGİN

Dostlarım merhaba.

Görüyorsunuz ve duyuyorsunuz; ülkemizde şu an iktidardaki siyasetçiler çok kötü bir sınav veriyorlar.

Söylenen sözler yenilir içilir gibi değil, her yer öfkeyle söylenen sözlerle çınlıyor. Neredeyse her söz öfkeyle söyleniyor. Aslında böyle olmamalıydı. Bu ülke bunca zulmü bunca bunalımı hiç de hak etmedi.

Neden mi?

2002 yılından beri bu millet çoğunlukla, iktidarda bulunan AKP her ne dediyse yaptı. Tek başına iktidar istedi, verdi. Peki sonuç ne oldu? Bakınız, başta doğu illerimiz olmak üzere millet hep yoksulluk içinde yüzerken bu iktidar israfın en alâsını yaptı ve en sonunda öyle bir hale geldi ki, bu millet huzur isterken huzursuzluk hat safhaya geldi. Barış ve sevgi isterken bir evin içinde iki kardeş birbirleriyle düşman hale geldi … ‘Bu işler neden böyle oluyor’ diye eleştirenlere dahi tahammül edemez hale geldik. Yazık değil mi! Ki aslında siyaset bir hizmet aracıdır. Kin intikam veya saltanat sürme makamı hiç değildir. Hiçbir parti sonsuza dek ne iktidar olabilir ne de devamlı muhalefette kalabilir. Siyaset, tilki gibi kurnazlık yeri değildir …

Hele şu son anlarda söylemlere bir bakın Allah aşkına … Neymiş efendim, “çukurları istemiyorsak evet dememiz gerekiyormuş” … Kardeşim FETÖ’yü yaratan, onu PDY yapan, PKK belasını büyüten kim acaba?! Bunu bu milletin sorgulamaya hiç hakkı yok mu!? FETÖcüleri devletin en önemli makamlarına kim getirdi PKK’lılar o çukurları kazana kadar bu mit neredeydi?... Etmeyin Allah aşkına, bu güzel cennet vatanı daha fazla bölüp parçalamayın. Bu ülkenin evlatları dün dev genç ve ülkücüler diye birbirine kırdırıldıydı. Şimdi de “evet demezsen şöylesin böylesin” gibi mantıkla hiçbir yere varılmaz. Bu çirkin siyaset ancak bu güzel vatanı bölerek parçalayarak yok etmek isteyen İsrail’in ve ABD’nin işine yarar. Lütfen varsa plan ve projeleriniz gelin de bunları anlatın bu millete. Unutmayın ki rüzgar eken fırtına biçer. Onun için bu vatan, bu bayrak hepimizin. Hiç kimse hayır dediği için terörist olamaz, dolayısıyla teröristlere de yardım etmiş olamaz.

Onun için, naçizane olarak bir tavsiye de bulunmak istiyorum: Bu millet ne evet derse kıyamet kopar, ne de hayır derse! Onun için, gölgemizden dahi korkarak bir ülke yönetilemez, geliniz yol yakınken yalnış söylemlerden, çirkin sözlerden hem kendimiz uzak duralım hem de bu tür insanlar varsa çevremizde onları da uyaralım. Yarın eyvah dememek için! Bakınız Suriye’yi ne hale getirdiler!

Bu güzel vatanın yol haritası Cumhuriyetle birlikte zaten çizilmiştir. Başka yollara da başka başka resimlere de hiç gerek yok. Dibi görünmeyen bulanık sulara dalmak akıllı insanın harcı değildir … Bilmem anlatabildim mi?..

Haydi hoşça kalın, dostça kalın.


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık